Enlaces accesibilidad

Ràdio 4 i TVE Catalunya celebren la Diada de Sant Jordi

  • Ràdio 4 emetrà una programació especial de 9h del matí a 19h del vespre des de l'Ateneu Barcelonès amb la presència d'autors i actuacions en directe
  • L'edició migdia de 'L'Informatiu' s'emetrà des de la Rambla de Santa Mònica de Barcelona

Per
Ramon Catelló, Marta Ribas, Xavi Collado i Sílvia Tarragona
Ramon Catelló, Marta Ribas, Xavi Collado i Sílvia Tarragona

Els programes de Ràdio 4

'El Matí a Ràdio 4' arrencarà, a les 9h del matí, la programació especial de Sant Jordi des de l'Ateneu Barcelonès entrevistant el periodista i escriptor Juan José Millás que presentarà la seva darrera novel·la 'La vida a ratos'; hi haurà connexions amb el tradicional esmorzar d'escriptors previ a l'inici de les firmes i amb l'ambient de com viuen els ciutadans aquesta jornada; tot seguit Ramon Castelló conversarà amb María Dueñas, l'autora amb més vendes el dia de Sant Jordi del 2018 amb 'Las hijas del capitán'.

A les 10h podrem gaudir d'un fragment de l'espectacle 'Desnéixer' que barreja música i poesia de la mà de la cantant Elena Gadel i el músic Andreu Gallén; a continuació visitarà el programa l'autor de la premiada novel·la 'Patria', Fernando Aramburu i el cantant Gerard Quintana que s'estrena amb la novel·la 'Entre el cel i la terra'; arribarem a les 11h gaudint amb la música en directe de Ramon Mirabet que presentarà el seu tercer àlbum d'estudi: 'Begin Again'.

Acabarem l'edició especial del Matí conversant amb el President de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, la música en directe de Paula Valls i l'entrevista a Christian Escribà i Sílvia Tarragó que presentaran: 'L'obrador dels prodigis'.

A les 12 en punt arrancarà el 'Metròpoli',  presentat i dirigit per Xavi Collado. Aquest programa entrevistarà Jordi Muñoz, director de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, fundada l'any 1998, i per la que han passat més de 15.000 alumnes.

El col·laborador Justo Molinero ens farà un repàs de les curiositats de la jornada i en Lesli, integrant de Los Sírex, ens delectarà amb el seu bon humor i amb alguna de les seves mítiques cançons. En el nostre espai dedicat al RCD Espanyol ens acompanyarà Sergio Fidalgo per presentar 'La Història en Còmic del RCD Espanyol de Barcelona', i Alfonso Trinidad ens aproparà a la història a través de la seva darrera novel·la 'Caza de Brujas'. I tot amanit amb connexions en directe d'Aina Cerdà i Gemma Esteve per apropar-nos les novetats més destacades del dia.

De 13h a 14h s'enregistrarà el programa 'Todos somos sospechosos', de Radio 3, dirigit per Laura González.

A partir de les 16h i fins a les 19h del vespre el programa 'De boca a orella', presentat i dirigit per Sílvia Tarragona, continuarà i posarà el punt final a la programació especial de Sant Jordi des de l'Ateneu Barcelonès amb la periodista i escriptora Pilar Eyre, qui ens presentarà 'Carmen, la rebelde'. A continuació, Sílvia Tarragona conversarà amb Almudena Grandes, una de les escriptores més prestigioses i aclamades de la jornada i flamant guanyadora del Premi Nacional de Narrativa 2018 amb la novel·la 'Los pacientes del doctor García'.

El programa 'De boca a orella' també celebrarà Sant Jordi amb el periodista i escriptor Enric Calpena, qui recentment ha publicat la novel·la 'El dia que Barcelona va morir'. També visitarà el programa, el presentador i escriptor Boris Izaguirre, autor de la novel·la 'Tiempo de tormentas', i Àlex Cosials, Director de la Biblioteca de l'Ateneu Barcelonès (una de les col·leccions privades més importants del país, amb més de 250.000 volums).

Aquestes tres hores de literatura maridaran a la perfecció amb la música de Nil MolinerIntanta i Koers, les curiositats de la jornada amb Jordi Caupena i Quim Esteban i amb una edició especial del concurs del programa 'I Ara Què?' amb Marc HernándezFerran Grau Natàlia Sánchez.

Especial Sant Jordi a 'L'Informatiu'

Presentat per Marta Ribas, a les 14h, 'L'Informatiu' de dilluns s'emetrà des de la Rambla de Santa Mònica de Barcelona per celebrar de ben a prop la Diada de Sant Jordi. 'L'Informatiu' farà connexions en directe des dels principals punts de la ciutat com les Rambles i la Casa del Llibre per informar de l'ambient, de la venda de roses i de les firmes dels escriptors i escriptores.

RTVE

anterior siguiente