Enlaces accesibilidad
Dimarts 12 de març a les 18:30h i dissabte 16 a les 15:10 hores a La 2

Enric Botí, a 'Noms propis'

  • Enric Botí és el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya i el secretari general del comitè català de representants de persones amb discapacitat (COCARMI).
  • Botí treballa per la inclusió de les persones amb discapacitats perquè puguin desenvolupar-se com a ciutadans, en l'àmbit acadèmic i en el professional. Lluita per viure en una societat inclusiva, en un entorn en què convisquin totes les persones perquè "la societat és diversa i l'ONCE té molt clar el model que ha de tenir: fer possible que de les 8.000 persones que hi treballem, siguem persones amb totes les discapacitats."

Per
Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya
Enric Botí, delegat territorial de l'ONCE a Catalunya

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Enric Botí visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parla de com les persones discapacitades superen les dificultats a què s'enfronten diàriament. "Vivim en un país en què quan surts al carrer, veure a una persona amb un bastó o amb un gos pigall no és estrany. A l'ONCE defensem un model on la persona ha de ser activa, ha de participar, ha de sortir de casa, lluitar i valdre's per si mateixa. Volem que ens donin l'oportunitat laboral per les nostres capacitats. Jo no hi veig però a l'hora de posar-me a treballar, si em poses les adaptacions al lloc de treball necessàries, desenvoluparé una tasca com qualsevol altre treballador. Jutja'm si sóc un treballador bo o dolent, productiu o no, si genero bon rotllo o si faig equip de treball; jutja'm per això, però no perquè no hi veig o no hi sento."

Enric Botí va néixer a Barcelona fa 45 anys. Es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i va exercir com a advocat en un despatx especialitzant-se en responsabilitat civil. Al 1997 va ser director de l'agència administrativa de l'ONCE a Olot i al 2000 es va traslladar a Barcelona per ocupar el càrrec de cap de serveis socials a la delegació territorial de Catalunya. Un any després va assumir la presidència de la Federació Catalana Esportiva de Cecs i Deficients Visuals. Botí ha explicat que creixerà el nombre de deficients visuals a Catalunya perquè "cada any hi ha més de 500 persones que es queden cegues i els propers quatre anys perdran la vista més de 2.000. L'obligació de l'ONCE és agafar-los de la mà i que sàpiguen que hi som. La nostra obligació és que tu et sentis útil, siguis autònom i per això t'ensenyem a fer valdre't per tu mateix, a fer les coses d'una altra manera. Hem de dir a la societat que ser solidaris és una de les millors coses que podem fer i que la il·lusió és la millor arma que té qualsevol persona per combatre, per ser feliç, per riure, per trobar-se a si mateix i per compartir-ho amb l'entorn".

RTVE

anterior siguiente