Enlaces accesibilidad
Dimarts 11 de desembre a les 18:10h i divendres 14 de desembre a les 11:20h a La 2

La Pedrera de Gaudí, protagonista del programa 'Cinc dies a...'

  • La Pedrera va ser declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO al 1984

Per
la-pedrera1

'Cinc dies a...' és una sèrie de producció pròpia de TVE Catalunya, que vol mostrar el que passa de portes endins a llocs o institucions ben coneguts. El programa està dirigit per Soledad Gomis i realitzat per Joan Albert Planell.

www.rtve.es/cincdiesa

@CincDies

Aquest dimarts "Cinc dies a..." torna a oferir el capítol que ens descobreix La Pedrera, un dels edificis més emblemàtics de Gaudí.

La Pedrera, declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO, és com un museu pel que passen anualment un milió de visitants. Però a l'edifici de Gaudí coexisteixen usos comercials, socials i culturals, administratius i residencials. El programa s'ha volgut apropar a totes aquestes funcions i conèixer com es fa perquè cap d'elles interfereixi en les altres.

La funció residencial per a la qual va ser dissenyat l'edifici, anomenat oficialment Casa Milà, es manté en alguns pisos. L'escriptora Ana Viladomiu és una de les inquilines, en aquest moment està enllestint un llibre sobre les vides que han tingut o tenen com a marc La Pedrera. D'altres pisos s'utilitzen com a despatxos, és el cas del bufet d'advocats Ramos&Arroyo. Ignacio Arroyo recorda el mal estat de l'edifici quan va llogar-hi el seu despatx, l'any 82.

Al llarg del capítol, el programa visita les sales tècniques, amb maquinària per climatització o ascensors; mostra part del servei de seguretat; coneix com una exposició pren el relleu d'una altre; viu una Nit d'Estiu al terrat; segueix una visita guiada pel pis d'època o observa com tots els racons de La Pedrera -acabada de construir l'any 1912- es visiten regularment per controlar-ne el bon estat. La Fundació Catalunya - La Pedrera, propietària de l'edifici, aboca els ingressos que generen les visites i les activitats a les seves àrees d'alimentació, cultura, impuls social i coneixement. Marta Lacambra, directora general de la fundació, concreta amb satisfacció que atenen en total a 300.000 beneficiaris cada any.

'Cinc dies a... La Pedrera' és un programa de Soledad Gomis Joan Albert Planell.

RTVE

anterior siguiente