Enlaces accesibilidad
Dimarts 20 de novembre a les 18:30h i dissabte 24 de novembre a les 15:05h a La 2

L'actriu Judit Martin, a 'Noms propis'

Per
Anna Cler entrevista aquesta setmana l'actriu Judit Martin
Anna Cler entrevista aquesta setmana l'actriu Judit Martin

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

L'actriu Judit Martín visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parlarà de com viu l'humor, la comèdia i el fracàs perquè "en la comèdia, la recompensa es veu de seguida, és el riure, és veure si la gent la tens enganxada o no. Es tracta sobretot de seguretat. Quan mostres una cosa amb seguretat i la vius i dones veritat, funciona segur. Quan fas comèdia el fracàs és constant durant molt de temps. I del fracàs se n'aprèn moltíssim. Jo l'he aprofitat per remuntar. Has d'aprofitar allò que no ha funcionat per reconvertir-lo en alguna cosa que després funcioni."

Judit Martín va estudiar Belles Arts i es va especialitzar en fotografia i vídeo, però ho va compaginar amb actuacions de teatre amateur fins que va anar a parar a un taller d'improvisació i, al poc temps, va crear una companyia teatral centrada en la improvisació, Impro Barcelona, per començar posteriorment a la companyia Pallapupas i fer petits papers a la ràdio i la televisió. "Quan vaig començar, ho passava fatal. La primera funció, a l'institut, em vaig apuntar a una companyia amateur i el dia abans vaig tenir unes migranyes que em vaig quedar cega d'un ull. Em vaig haver de quedar unes quantes hores dormida, jo pensava que em donava un patatús i m'hi quedava, però tot eren nervis. Jo era molt tímida, però quan aconsegueixes superar aquesta barrera, saps que has de gaudir amb el públic i aquesta sensació és d'una lliberta absoluta". Nascuda a l'Hospitalet de Llobregat, a 'Noms propis' Judit Martín també ens ha parlat de com prepara la seva feina "M'agrada crear en el moment, és com és gaudeixo i m'he malacostumat, m'he acostumat a improvisar molt i em costa molt respectar un guió."