Enlaces accesibilidad
Dimarts 16 d'octubre a les 20:30h i diumenge 21 a les 13:20h a La 2

Àlex Crivillé, dimarts a 'Noms propis'

  • Àlex Crivillé és un expilot de motociclisme que va ser campió del món de 125cc (1989) i de 500cc (1999). Va ser el primer català a guanyar un títol mundial de la màxima cilindrada. Actualment, continua lligat a les competicions com a comentarista televisiu
  • A 'Noms propis', Crivillé reflexiona sobre com ha canviat el seu esport: "quan jo vaig guanyar, era un moment molt, molt complicat. Abans, les motos eren molt mecàniques, no tenien ajudes electròniques. Avui dia són molt perfectes, amb ordinadors, no es fa servir l'embragatge, els canvis de marxes... és un pèl més fàcil conduir una moto, però això no vol dir que sigui més fàcil guanyar. Guanyar costa igual ara que abans"

Per
Anna Cler entrevista Àlex Crivillé a 'Noms propis'
Anna Cler entrevista Àlex Crivillé a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts La 2 i està dirigit i presentat per l'Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Àlex Crivillé visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parla de la seva trajectòria com a motociclista, de les lesions, de la seva retirada dels circuits, de la seva passió pels cavalls i de les precaucions que cal tenir amb les xarxes socials perquè "qualsevol cosa que dius, ho has de dir molt clar o no embolicar-t'hi perquè és fàcil caure en una trampa. A vegades, vas de bona fe, però et cremes i dones la resposta inadequada." 

Àlex Crivillé es considera una persona afortunada perquè va fer de la seva passió per les motos la seva professió i per com va viure la seva etapa de pilot, "som persones, però quan ens posem el casc, ens transformem i som pilots. Ens agrada molt el que fem que és córrer, ens agrada competir, no es agrada perdre, ens agrada donar-ho tot, però com a persona sóc una persona senzilla, amic dels amics de tota la vida".  Àlex Crivillé va néixer a Seva fa 48 anys. Va començar a competir quan en tenia 15 i amb 17 va debutar en la competició internacional, on es va mantenir fins que va anunciar la seva retirada el 2002.

Aquest dimarts Àlex Crivillé parla amb Anna Cler de com va ser la seva marxa: "Va ser un tema molt complex perquè no em trobava bé, em costava, tenia marejos i quan competia anava bé, però en els descansos em marejava i aleshores vaig anar als Estats Units i em van aconsellar parar perquè podia ser perillós. Les retirades són fotudes, tots els esportistes, quan anuncien les seves retirades, ploren, penses molt... Em trobava fort, però també em trobava abatut físicament perquè no era jo, no em trobava bé i aleshores quan no estàs bé, és millor deixar-ho." 

RTVE

anterior siguiente