Enlaces accesibilidad

30 anys del concert a Barcelona de la gira "Human Rights Now!"

  • El 10 de setembre de 1988 Barcelona va acollir el macro concert organitzat per Amnistía Internacional per reivindicar la lluita pels drets humans.
  • "Human Rights Now!" (Drets Humans, ja!) va ser una gira mundial de 20 concerts protagonitzada per artistes de primer nivell al llarg dels cinc continents.
  • "Bruce Springsteen y la E Street Band", Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman i Youssou N’Dour, amb "El último de la fila" com a artista convidat, van ser els encarregats de conscienciar a través de la música en el concert celebrat en el Camp Nou.

Per
Human Rights Now! Tour - "Get up, stand up"

"Human Rights Now!" va ser una gira musical de vint concerts pels cinc continents, organitzats per Amnistía Internacional. La gira, que va tenir lloc durant sis setmanes de 1988, va ser organitzada per conscienciar sobre la Declaració Universal dels Drets Humans en el 40º aniversari de la seva ratificació i sobre el treball d'Amnistia Internacional.

Els concerts van incloure músics de primer nivell com "Bruce Springsteen y The E Street Band", Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman i el senegalès YoussouN'Dour, a més d'altres artistes de cada país on es van organitzar concerts.

Amb un pressupost total de 2.700 milions de pessetes, els concerts es van iniciar a Londres el 2 de setembre de 1988.

A Espanya, el concert va tenir lloc el 10 de setembre de 1988, en un Camp Nou (Barcelona) a vessar amb 80.000 assistents i "El último de la fila" com a artista convidat.

Com en tota la gira, la cançó que va inaugurar el concert va ser "Get Up, Stand Up" de Bob Marley, cantada de forma coral per tots els artistes, i va finalitzar amb "Chimes of Freedom"de Bob Dylan.

"El último de la fila" també va interpretar alguns dels seus grans èxits, com "Querida Milagros", "Llanto de Pasión" o "Aviones plateados"

RTVE

anterior siguiente