Enlaces accesibilidad
Divendres 3 d'agost a les 20 hores a La 2

El documental 'Picasso i Barcelona (Picasso infinit)' mostra la relació de l'artista amb la ciutat comtal

  • El documental ′Picasso i Barcelona (Picasso infinit)' repassa la relació vital i artística del geni malagueny i la gestació del Museu Picasso de la ciutat

Per
picasso-i-barcelona
picasso-i-barcelona

TVE Catalunya emet aquest divendres un documental dedicat al pintor Pablo Ruiz Picasso, un repàs de la relació del pintor amb la ciutat de Barcelona, des que hi va arribar de jove, passant pels anys d'estudiant i de consolidació com a artista, fins a la gestació del Museu Picasso, que el pintor va viure des de l'exili a França.

'Picasso i Barcelona (Picasso infinit)' és un documental que explica la relació entre el pintor malagueny Pablo Ruiz Picasso i la ciutat de Barcelona.  Picasso va cedir part de les seves obres abans de morir per al museu que porta el seu nom, però que mai va arribar a conèixer.

El pintor va arribar a Barcelona per primera vegada quan tenia 13 anys, hi va estudiar i va ser Barcelona on va tenir el primer estudi en el qual va realitzar el seu primer gravat, la seva primera il·lustració. La primera exposició del geni malagueny va ser al no menys famós Els Quatre Gats. Per Picasso, Barcelona va ser sempre la ciutat que el va enlluernar d'adolescent i de la qual va dir: "Allà és on va començar tot. Allà és on vaig comprendre fins a on podia arribar."

'Picasso i Barcelona (Picasso infinit)' és un documental de TVE en coproducció amb RBA Contenidos Audiovisuales, Televisió de Catalunya, Museu Picasso de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i l'ICUB, amb la col·laboraió de l'ICIC, amb direcció de Jaume Boix, guió de Jaume Serra i Miguel Martínez Shaw, i realització de Carlos G. Ayuso.

RTVE

anterior siguiente