Enlaces accesibilidad
5 de juny de 1960

Primera retransmissió esportiva en directe diferent del futbol: la final del Torneig Conde Godó

  • El 5 de juny de 1960 té lloc la primera retransmissió esportiva en directe diferent del futbol.
  • La final del Torneig Conde Godó va enfrontar a l'espanyol Andrés Gimeno i a l'italià Giuseppe Merlo
  • El 15 de febrer de 1959 s'havien inaugurat les emissions de televisó a Catalunya amb la retransmissió del partit de futbol Real Madrid - F.C. Barcelona.

Per
Historia de TVE - Primera retransmisión deportiva en directo diferente al fútbol

El 5 de juny de 1960 va tenir lloc des de Barcelona la primera retransmissió esportiva en directe diferent del futbol. Es tractava de la final de la VIII edició del Trofeu Conde Codó de tenis.

A les 11.30 del matí, des del Reial Club de Tenis de Barcelona, Televisió Espanyola va transmetre en directe, a través de l'equip mòbil número 1, la final del torneig que es van disputar l'espanyol Andrés Gimeno i l'italià Giuseppe Merlo. Les emissores de Saragossa, Tortosa i Valentía van connectar amb Barcelona des de les 11.30 h i les de Madrid i Navacerrada des de les 12 del matí.

La retransmissió va ser comentada pel destacat periodista esportiu Carlos Pardo, i van acabar amb unes entrevistes de Federico Gallo al guanyador i al Comte de Godó, qui va entregar la copa a un exultant Andrés Gimeno en mig d'uns forts aplaudiments. Una retransmissió que es va poder seguir gairebé a tota Espanya.

Era el primer cop que es retransmetia en directe un partit de tenis i va ser el primer cop que un espanyol guanyava el Trofeu Conde Godó.

RTVE

anterior siguiente