Enlaces accesibilidad
Dimarts, 12 de juny, a les 20:30 h, i diumenge 17 a les 13:30h, a La 2

L'escriptor Jordi Sierra i Fabra, dimarts, a 'Noms propis'

  • Jordi Sierra i Fabra és l’autor més prolífic de la literatura espanyola i catalana amb més de 400 títols publicats, més de 10 milions d’exemplars venuts i traduït a més 25 idiomes. Publica una mitjana d’un llibre cada 40 dies, de temes que van des de la música a la novel·la històrica. Tanmateix, la seva especialitat és la literatura infantil i juvenil. A 'Noms propis' es defineix com a un obrer de la ploma perquè treballa "cada dia, fins i tot els dies de festa. Dormo nou hores i n’escric vuit, sigui dissabte o diumenge. És el que m’agrada fer."

Per
Jordi Sierra i Fabra amb Anna Cler a 'Noms propis'
Jordi Sierra i Fabra amb Anna Cler a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts i els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

L’escriptor Jordi Sierra i Fabra visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per Anna Cler, amb qui parlarà sobre l’ofici d’escriure, de com va néixer la seva passió per la literatura, de l’assetjament que va patir a l’escola, del valor de l’esforç en qualsevol feina i disciplina professional a la qual un es dediqui i de la percepció que tenen els seus lectors joves d’un autor amb 70 anys. També reflexionarà sobre la felicitat que li produeix la seva feina perquè "m’agrada el que faig i com que faig el que m’agrada, evidentment no tinc cap problema per dir que sóc feliç. Sinó, seria idiota."

“Sóc un home malalt d’escriptura, malalt de creativitat. Sempre estic amb el cap bullint amb alguna cosa. M’agrada escriure, no puc fer res més. Un foli en blanc és meravellós, és una cosa per omplir, és l’infinit abocat amb una quadrícula o a una pantalla d’ordinador, és el mateix. Pots fer el que vulguis allà dintre." L’escriptor Jordi Sierra i Fabra va néixer a Barcelona fa 70 anys, es va iniciar en la literatura quan en tenia 8 i amb 12 ja havia escrit la seva primera novel·la llarga, de 500 pàgines. És conegut per la literatura infantil i juvenil, tant en català com en castellà i ha rebut nombrosos premis literaris. Els seus llibres figuren en els programes escolars de Catalunya, Espanya i Amèrica del Sud. Destaca per la seva tasca en l’àmbit de la música rock i pop, va ser impulsor de revistes com ara Popular 1 i Super Pop. Va crear una fundació que porta el seu nom, que té com a objectiu promoure la creació literària entre els joves i la convocatòria d’un premi.

Aquest dimarts l’escriptor Jordi Sierra i Fabra parla amb Anna Cler de com la seva força de voluntat el va ajudar a començar a escriure des de ben petit perquè quan va dir als seus pares que volia ser escriptor "em va donar igual que el meu pare m’ho prohibís o que la meva mestra digués que era un inútil i que mai seria escriptor perquè jo era un sapastre. Tot depèn d’un mateix".  Al llarg de l’entrevista, Jordi Sierra i Fabra també parla de l’assetjament que va patir a l’escola "pel fet de ser tartamut, però cada cop que em van donar, em va fer més fort perquè jo tenia un somni i quan tens un somni a la infantesa, t’hi aferres. Això em va salvar."

RTVE

anterior siguiente