Enlaces accesibilidad

Dimarts, 15 de maig a les 20:25h, a La 2

El tenor Josep Bros, a 'Noms propis'

  • Josep Bros és un tenor català que recentment ha celebrat les seves noces de plata amb l’òpera des de que va debutar al Liceu substituint a última hora el cantant titular
  • Al llarg d’aquests vint-i-cinc anys, ha interpretat més de seixanta papers
  • A ‘Noms propis’ ha afirmat que la seva feina és molt intensa i que aquests anys li han passat molt ràpid

Per
noms-propis--jos-bros-jimnez tve

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts i els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per l’Anna Cler, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

El tenor Josep Bros visita 'Noms propis', programa dirigit i presentat per l’Anna Cler amb qui parlarà sobre la seva professió de la que destaca que només es pot gaudir si, a més de tenir vocació, també ha d’haver-hi una gran devoció perquè només així pot aixecar-se cada dia amb la mateixa il·lusió d’un debutant perquè encara li queden molts camins per recórrer i molts papers per interpretar.

“La meva professió és apassionant, és el què a mi m’agrada més, és el què jo vaig escollir i és el que vull seguir fent durant molts anys. Sempre he dit que quan fas el què t’agrada et sembla que no veus aquesta lluita, el que tots pensem que és una lluita diària, no suposa un esforç per a mi. 25 anys donen per molt, però l’únic que puc dir és que han passat molt ràpids”.

El tenor Josep Bros va néixer a Barcelona fa 52 anys. Va debutar al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el 1992 fent una substitució d’última hora a Anna Bolena, de Donizetti, i amb la que va iniciar una brillant carrera internacional centrada en el repertori belcantista que l’ha portat per més d’una vintena dels principals escenaris europeus, com Viena, Berlín, Munic, Hamburg i Roma.

Aquest dimarts el tenor Josep Bros parla amb l’Anna Cler de com han estat per a ell aquests vint-i-cinc anys de carrera i de tot el que envolta l’òpera. “El muntatge d’una òpera és molt costós. Les institucions intenten reduir costos, i els costos no venen per certs artistes que estan sobre d’un escenari, els costos venen per mantenir una casa amb teatre d’òpera, on hi treballa molta gent. Hi una un cor, una orquestra, personal, això s’ha de mantenir. Cada vegada que puja el teló no s’amortitza pel preu duna butaca, però cada vegada es donen més possibilitats perquè el públic hi pugui assistir”.

Al llarg de l’entrevista Josep Bros també parla de la seva veu, de com cuida aquest instrument tan dotat, de com ha desenvolupat una tècnica que ell ha acabat de perfeccionar fins a convertir-la en una cosa extraordinària. “Jo faig el que fa tothom, que és cuidar-se. No bec, no he fumat mai. L’alcohol i el tabac ressequen molt la mucosa de les cordes vocals i a més, el descans és importantíssim, com ho és tenir una disciplina i fer esport”. També ha afirmat que no és un defensor de la sarsuela, un gènere que li ha donat moltes satisfaccions, però sí cal donar-li, com a mínim, el mateix tracte que se li dóna a una producció operística i tenir la capacitat d’exportar-la.

RTVE

anterior siguiente