Enlaces accesibilidad
Dimarts 16 de gener a les 20:25h a La 2

El científic Eudald Carbonell, dimarts a 'Noms propis'

  • Fa mig segle que estudia l'evolució humana i com la tecnologia ens ha portat on som

Per
Eudald Carbonell
Eudald Carbonell

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana 'Noms propis' compta amb l'arqueòleg, antropòleg i paleontòleg Eudald Carbonell, conegut per ser codirector de les excavacions d'Atapuerca.

"El passat no serveix per a res si no sabem què volem ser en el futur. És una inversió filosòfica". Hi ha qui diu que un bon científic no només té molts coneixements, sinó que a més sap explicar-los. Sota aquest punt de vista, Eudald Carbonell és un dels grans científics que tenim a Catalunya. Arqueòleg, antropòleg i paleontòleg, se'l coneix mundialment per ser codirector de les excavacions d'Atapuerca i per la incansable feina de divulgació que en fa. Però, també, per ser una persona que, coneixent tan bé el passat, li agrada reflexionar sense tabús sobre el present i el futur de la Humanitat. Catedràtic a la Universitat Rovira i Virgili, i premi Príncep d'Astúries, és un apassionat de la divulgació, autor de desenes de llibres que conviden a fer-nos tota mena de preguntes.

Fa mig segle que estudia l'evolució humana i com la tecnologia ens ha portat on som. Des d'aquesta perspectiva, Eudald Carbonell, afirma que ens encaminem cap a un col·lapse, amb canvis que transformaran radicalment la Humanitat. ¿Quins són aquests canvis? ¿Els veurem? ¿És optimista sobre el futur qui millor coneix el nostre passat? En parla aquesta setmana amb Montse Busquets, a 'Noms propis'.

RTVE

anterior siguiente