Enlaces accesibilidad
Dimarts 5 de desembre a les 20:30h a La 2

Lita Claver, dimarts a 'Noms propis'

  • "La Maña" és la dona que millor encarna l'esperit alegre i desenfadat d'aquell mític Paral·lel barceloní obert fins a la matinada

Per
Montse Busquets i Lita Claver
Montse Busquets i Lita Claver

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana a 'Noms propis', la directora i presentadora del programa Montse Busquets parla amb Lita Claver, abans d'acomiadar-se dels escenaris a finals d'any.

"La vida m'ha compensat amb coses meravelloses".  Hi ha noms que tenen una qualitat molt poc freqüent: i és que només pronunciar-los ens provoquen un somriure. És el cas de Lita Claver, "La Maña", la dona que millor encarna l'esperit alegre i desenfadat d'aquell mític Paral·lel barceloní obert fins a la matinada, ple d'artistes de varietats i de lluentons. "La Maña" s'acomiada dels escenaris a finals d'any, però abans de penjar les plomes, la seva simpatia i vitalitat seran avui a 'Noms propis'.

Nascuda a Saragossa el 1945, va ser la petita de setze germans en una família gitana. Als cinc anys ja ballava flamenc als bars per dur diners a casa. D'adolescent va treballar a la companyia dels Esteso, amb qui debutaria als 15 anys. Després va venir a Barcelona, on aviat va esdevenir la segona vedette del teatre Victòria.

L'èxit li arribaria al Molino, als anys 70, ja amb el sobrenom de "La Maña". La mescla d'humor i picardia dels seus espectacles també va triomfar a l'Arnau als 90. Sempre s'ha definit com una pencaire. Ara, però, creu que ha arribat l'hora de plegar i ho fa amb un espectacle a l'Apolo, on tanca el cercle actuant de nou amb Fernando Esteso.

RTVE

anterior siguiente