Enlaces accesibilidad
Dimarts 21 de novembre a les 20:30h a La 2

La pilot Laia Sanz, dimarts a 'Noms propis'

  • Ha aixecat 18 títols de campiona del món: 13 en trial i 5 en enduro. Però per damunt de tots destaquen les 7 participacions al Dakar

Per
Laia Sanz
Laia Sanz

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana a 'Noms propis', la directora i presentadora del programa Montse Busquets parla amb la pilot multicampiona mundial en trial i enduro Laia Sanz.

"Crec que no tinc tant talent, però a base d'esforç i de ser una formigueta he pogut arribar on sóc". La seva historia és la d'una vida entregada a la passió d'anar amb moto. Se li va despertar de ben petita i aviat va decidir que perseguiria somnis sobre rodes. Avui, Laia Sanz pot dir que ja els ha conquerit gairebé tots. És multicampiona mundial en trial i enduro, i una veterana al ral·li Dakar, on en cada edició dóna més sentit a la frase amb que acostuma a definir el seu caràcter: "Qui té la voluntat, té la força". Aquesta setmana la pilot parla amb Montse Busquets a 'Noms propis', tot just a les portes de la seva vuitena participació al ral·li més dur del món.

Nascuda a Corbera de Llobregat el 1985, als 4 anys ja duia la moto del seu germà. Els pares aviat es van adonar que havia nascut per pilotar i van decidir fer-li costat. Ha aixecat 18 títols de campiona del món: 13 en trial i 5 en enduro. Però per damunt de tots destaquen les 7 participacions en el Ral·li Dakar, el seu gran somni. A l'edició del 2015 va quedar novena a la classificació general, el millor resultat femení en motos en la història del ral·li. En el futur vol participar-hi en cotxe, per això ja ha disputat curses de resistència, com les 24 Hores de Montmeló, on ha format part del primer equip espanyol de només dos pilots.