Enlaces accesibilidad
Dimarts 19 de setembre a les 20:30h a La 2

La científica Adela Muñoz, dimarts a 'Noms propis'

  • Muñoz recupera al seu llibre 'Sabias' la història de moltes dones investigadores que han fet grans contribucions a la ciència

Per
Adela Muñoz
Adela Muñoz

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana 'Noms propis' compta amb Adela Muñoz. Montse Busquets parla amb la catedràtica de Química Inorgànica, divulgadora incansable i feminista, de les grans aportacions de les dones científiques.

Un bon dia Adela Muñoz es va preguntar perquè la dona ha estat tradicionalment apartada de la història de la ciència, i va decidir recuperar el nom de moltes investigadores, a qui devem, entre d'altres coses, la invenció del wifi, la síntesi de la penicil·lina o el descobriment de l'estructura de l'ADN. Fa més de 20 anys va començar a documentar les vides de moltes dones que havien desafiat les normes del seu temps en voler estudiar i aportar coneixement a la Humanitat, el resultat és 'Sabias', un llibre apassionant destinat a obrir-nos els ulls a tots: homes i dones.

Aquesta setmana, 'Noms Propis' parlarà del seu llibre i de dones científiques amb Adela Muñoz, catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat de Sevilla i professora de Química i Física. Bona part de la seva carrera l'ha passat entre acceleradors de partícules: ha investigat a Anglaterra, França i Japó i ha participat en la creació del Sincrotró de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente