Enlaces accesibilidad
Dijous 13 de juliol a les 19:35h i diumenge 16 de juliol a les 12:00h a La 2

El fotògraf David Pujadó, dijous a "Punts de vista"

  • Al programa també participa el cantautor Israel Durán que presenta el seu primer àlbum "Todo es lo mismo"

Per
David Pujadó i Montse Elias
David Pujadó i Montse Elias

"Punts de vista" és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias. S'emet els dijous al vespre i es torna a emetre els diumenges al migdia a La 2.

L'espai cultural de TVE Catalunya, "Punts de vista", compta dijous amb el fotògraf David Pujadó i repassa els Premis de Fotografia de la Fundació Vila Casas. A més, descobreix el cantautor Israel Durán, fa una tria de tres propostes literàries per aquest estiu, repassa el Festival de Peralada i acaba amb la música del carilló mòbil de la Sagrada Família.

Aquesta setmana "Punts de vista" compta amb una localització especial el Palau Solterra de Torroella de Montgrí, on hi ha el Museu de Fotografia Contemporània, que pertany a la Fundació Vila Casas. Fa uns dies la Fundació Vila Casas va atorgar els Premis de Fotografia 2017.

L'entrevista de la setmana és al fotògraf que viu a Bucarest David Pujadó. Amb una mirada molt particular, Pujadó pensa que la fotografia és un mitjà únic per trobar-se a sí mateix. Certa marginalitat, decadència i provocació són presents a les fotografies de Pujadó, que cita entre els seus referents a artistes com Alberto García-Alix, Viviane Mayer i Sylvain Granjon. Pujadó ha estat finalista al Premi 2017 de Fotografia de la Fundació Vila Casas amb la imatge titulada "Velvet".

De l'àmbit musical, "Punts de vista" descobreix el cantautor de Barcelona Israel Durán. El seu primer àlbum d'estudi es titula "Todo es lo mismo", un recull de temes amb cançons de tot tipus: d'amor, natura, i fins i tot, ciència.

Les propostes literàries del programa per aquest estiu són tres novel·les històriques: "El asesinato de Sócrates", de Marcos Chicot, finalista del Premi Planeta; "El guerrero a la sombra del cerezo" de David B. Gil; i "La perla negra" de Claudia Casanova.

El programa també emet un reportatge sobre el Festival de Peralada d'enguany. Una tria dels espectacles que s'hi podran veure, encapçalats per Juliette Binoche. També actuaran el ballet de Maurice Béjart i els cantants Katie Melua i Bryan Ferry, entre molts altres.

I per acabar, un clip ben peculiar: el de la música del carilló mòbil que s'ha instal·lat a la Sagrada Família, amb un concert únic que es va fer el passat 4 de juliol, amb temes de Mozart, Debussy, Handel i d'altres.

RTVE

anterior siguiente