Enlaces accesibilidad
Dijous 9 d'agost a les 20:00h a La 2

'Cinc dies a...' descobreix l'activitat del Circuit de Catalunya

  • Veurem que els afeccionats al ciclisme poden practicar al circuit dues tardes a la setmana i que es possible conduir un Ferrari o un Lamborgini per la pista de Montmeló
  • 'Cinc dies a...' vol escoltar i observar per fer d’ulls i d’orelles de l’espectador

Per
sessions-de-bicircuit-al-circuit-de-barcelona-catalunya
sessions-de-bicircuit-al-circuit-de-barcelona-catalunya

'Cinc dies a...' és un programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Soledad Gomis amb realització de Juan Fermín Gómez. 

Al Circuit de Barcelona, Catalunya, a Montmeló s’hi fan moltes més coses que no pas les curses de la Fórmula 1 i de les Motos GP. A 'Cinc dies a...' hem pogut comprovar que el circuit acull curses de cotxes històrics, que comprenen els cotxes de Fórmula 1 de fa 20 anys o més, i a cotxes que corrien rallys en aquells temps. És el que es coneix com “Espíritu de Montjuic”.

També hi fan tota mena de proves o “tests” empreses de cotxes i motos, són els racing test. Veurem també que el circuit acull una escola de conducció segura del RACC i fins i tot els afeccionats al ciclisme poden practicar al circuit dues tardes a la setmana. També veurem que es possible conduir un Ferrari o un Lamborgini per la pista de Montmeló , un circuit que cada vegada està més integrat al territori que l’envolta.

Una cinquantena de persones porten el dia a dia del Circuit, a banda del personal voluntari que hi col·labora en les curses importants. Són els comissaris que se situen al llarg i pels dos costats de la pista. Són els que estan en contacte amb la torre de control i els primers en socórrer als que puguin tenir una avaria o alguna cosa pitjor.

De comissaris n’hi ha de voluntaris, que són els que actuen en les grans curses i de contractats que són els que actuen en els casos que es lloga el circuit per una activitat de caire més comercial.

Hi ha també un important centre mèdic per a fer les primeres atencions als possibles accidentats. De metges també n’hi ha al llarg de tota la pista per poder atendre in situ i estabilitzar en el cas d’un accident.

RTVE

anterior siguiente