Enlaces accesibilidad
Dijous 15 de juny a les 19:35h i diumenge 18 de juny a les 12:00h a La 2

"Punts de vista" s'endinsa en el món del circ amb Tortell Poltrona

  • De música, Montse Elias entrevista Els amics de les Arts, en plena gira amb el seu darrer treball "Un estrany poder"

Per
Tortell Poltrona
Tortell Poltrona

"Punts de vista" és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias. S'emet els dijous al vespre i es torna a emetre els diumenges al migdia a La 2.

L'espai cultural de TVE Catalunya, "Punts de vista", s'omple de circ amb el Circ Cric, el Festival Internacional de Pallasses i l'entrevista llarga a Tortell Poltrona. A més, Els amics de les Arts presenten el seu nou treball i la proposta de cinema és la pel·lícula "La mujer del animal".

"Punts de vista" visita aquesta setmana el Circ Cric, a Sant Esteve de Palautordera, que enguany celebra 20 anys d'existència i durant l'estiu, fins al juliol, hi haurà molts d'espectacles. La producció pròpia que estrenen és "Garranyics", un muntatge inspirat en els sorolls del bosc i que compta amb una barreja de disciplines com l'acrobàcia, la corda, els pallassos i la música.

Un dels esdeveniments amb que també han celebrat els 20 anys del Circ Cric és el Festival Internacional de Pallasses, que va comptar amb una convidada molt especial: la pallassa britànica Nola Rae, considerada una gran renovadora de la figura del pallasso.

L'entrevista llarga de la setmana és al pallasso Tortell Poltrona, l'impulsor del circ i un nom de referència en el món del clown. De nom real Jaume MateuPoltrona compta amb una llarguíssima trajectòria que va encetar als anys setanta amb un personatge de nom Claret Papil. De llavors ençà ha fet milers d'actuacions, moltes en companyia d'altres clowns destacats, ha estat guardonat amb molts premis i és un dels fundadors de "Pallassos sense fronteres".

De música,  Montse Elias parla amb Els amics de les Arts al seu estudi de Sant Andreu, ara en plena gira d'estiu del seu darrer treball, el disc "Un estrany poder". Parlen de la seva trajectòria, de les seves noves cançons i de com porten això de ser mediàtics i famosos.

I per acabar la proposta de cinema, la pel·lícula "La mujer del animal", dirigida pel cineasta colombià Víctor Graviria, que torna amb una nova història molt violenta, filmada a una "comuna" de Medellín sobre els maltractaments de gènere.

RTVE

anterior siguiente