Enlaces accesibilidad
Dimarts 23 de maig a les 19:30h a La 2

Dimarts Montse Busquets entrevista Ricky Rubio, a "Noms propis"

  • Rubio suma més d'una dècada a l'elit del bàsquet, ha jugat sis temporades a l'NBA, fa nou anys que organitza campus per a joves i lidera projectes solidaris al Estats Units i a Catalunya

Per
Montse Busquets i Ricky Rubio
Montse Busquets i Ricky Rubio

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana a "Noms propis", Montse Busquets parla amb el jugador de bàsquet català dels Minnesota Timberwolves, Ricky Rubio.

"Només hi ha una opció de fracassar, i és rendir-se. Per molt que les coses no et surtin, si les intentes no estàs fracassant; estàs arribant a l'èxit". Amb aquesta sentència resumeix la seva filosofia de vida el jugador de bàsquet Ricky Rubio al programa "Noms propis".

Assegura que la mort de la seva mare al 2016, víctima d'un càncer de pulmó, l'ha fet "madurar de cop" i entendre que "s'ha de viure el present perquè és on es troba la felicitat". Reflexions poc habituals en un jove de només 26 anys, que s'expliquen per les moltes experiències viscudes.

I és que Ricky Rubio suma més d'una dècada a l'elit del bàsquet, ha jugat sis temporades a l'NBA, fa nou anys que organitza campus per a joves i lidera projectes solidaris al Estats Units i a Catalunya, on vol crear "una fundació per ajudar en la investigació del càncer i donar suport als malalts".

Practica la meditació, llegeix llibres de psicologia i predica els valors del seu esport, sobretot la companyonia i l'amistat.  "Els amics són molt importants per a mi. Els tinc sovint per casa; en diem la casa de la felicitat",  afirma. I així és com cada nit aconsegueix "anar a dormir tranquil" i amb un somriure a la cara que ja ha convertit en signe d'identitat.

RTVE

anterior siguiente