Enlaces accesibilidad
Dijous 20 d'abril a les 19:30h i diumenge 23 d'abril a les 12:00h a La 2

"Punts de vista" emet un programa especial amb les millors recomanacions literàries per Sant Jordi

  • Montse Elias parla amb el periodista Xavier Ayén, que ha publicat l'assaig d'entrevistes titulat "La vuelta al mundo en ochenta autores"

Per
montse-elias-punts---retallada-per-web
montse-elias-punts---retallada-per-web

"Punts de vista" és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias, amb realització de Pepa Pérez i producció de Núria Raja. S'emet els dijous i es torna a emetre els diumenges a La 2. 

L'espai cultural de TVE Catalunya, "Punts de vista", emet aquesta setmana un programa especial sobre llibres, un avanç de la diada literària i cultural de Sant Jordi. El programa comença a la llibreria La Central del Raval amb una selecció de novetats literàries i compta amb autors com Xavier Ayén i Jorge Carrión.

A l'entrevista de la setmana Montse Elias parla, a la llibreria de viatges Altair, amb el periodista Xavier Ayén, que ha publicat l'assaig d'entrevistes titulat "La vuelta al mundo en ochenta autores", un recull d'entrevistes a grans noms de la literatura actual com Umberto Eco, José Saramago, Haruki Murakami i Javier Marías, entre d'altres.

Seguint amb la literatura, el programa emet un reportatge dedicat a tres ciutats molt literàries, escenaris de diferents novel·les que trobareu a les llibreries aquest Sant Jordi: "Habana Réquiem" és una novel·la criminal del cubà Vladimir Hernández"La setena funció del llenguatge", de Laurent Binet és també un thriller però aquest situat a París; i "No eres lo que dicen de ti" de Hanna Lindberg s'ambienta en una freda i misteriosa Estocolm.

"Punts de vista" també destaca el nou llibre de l'escriptor i periodista Jorge Carrión, titulat "Barcelona. Llibre dels passatges".

El cinema i el teatre de la setmana també estan vinculats a l'àmbit literari. A l'escenari únic de la Biblioteca de Catalunya s'hi representa "Boscos", de la Companyia La Perla 29 i dirigida per Oriol Broggi, és una reflexió poètica sobre el mal i les guerres, basada en un text de Wajdi Mouawad. I de cinema, comença per Sant Jordi un nou festival, el Barcelona Sant Jordi Film Festival, que tindrà lloc als cinemes Verdi del barri de Gràcia. S'hi projectaran una trentena de pel·lícules i comptarà amb presències internacionals destacades com l'actor Richard Gere i el director Bertrand Taverniere.

I finalment, de música, Oscar D'aniello, del grup "Delafé", parla del seu darrer àlbum en solitari "La fuerza irresistible", del videoclip animat de l'àlbum i de la seva passió per la bicicleta.

RTVE

anterior siguiente