Enlaces accesibilidad
Dimarts 11 d'abril a les 19:30h a La 2

El Doctor Estivill, a "Noms propis"

  • El seu llibre "Duérmete, niño", amb tres milions de llibres venuts i traduït a 22 idiomes, va popularitzar fa 30 anys el Mètode Estivill

Per
Montse Busquets i Eduard Estivill
Montse Busquets i Eduard Estivill

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts i els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquesta setmana a "Noms propis", Montse Busquets parla amb el pediatra, neurofisiòleg i especialista en els trastorns de son, el Doctor Estivill.

Eduard Estivill explica a "Noms Propis" que dormir "és l'activitat més important a la vida perquè ens prepara per a ella".  Pediatra, neurofisiòleg i especialista en medicina del son, el Doctor Estivill va posar en marxa la primera Clínica del Son l'any 1989. Des d'aleshores al centre hi han arribat més de 37000 primeres visites en busca de consell i cura dels trastorns per no poder dormir prou o malament.

El seu llibre "Duérmete, niño", va popularitzar fa 30 anys el Mètode Estivill. Amb tres milions de llibres venuts i traduït a 22 idiomes, aquest incansable curador del son recomana l'hàbit de la migdiada, encara que només siguin 20 minuts cada tarda.

"La memòria la consolidem quan dormim", per això Estivill insisteix en la correspondència que hi ha entre descans i rendiment.

A l'entrevista, alerta del gran negoci que suposa vendre objectes dedicats a la son. Matalassos i llits han esdevingut productes fàcilment objectiu per a la publicitat enganyosa. Confessa que als seus 68 anys cada vegada dorm menys i que de "la medicina del son, que s'estudia des de fa 100 anys, se'n sap encara molt poc".