Enlaces accesibilidad
Dijous 23 de febrer a les 19:30h i diumenge 26 de febrer a les 12:00h a La 2

Dijous a "Punts de vista", Montse Elias entrevista el coreògraf i ballarí Pere Faura

  • A més, la proposta teatral se centra en l'obra "La mare", dirigida per Andrés Lima i protagonitzada per Emma Vilarasau i Pep Pla

Per
Pere Faura i Montse Elias
Pere Faura i Montse Elias

"Punts de vista" és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias, amb realització de Pepa Pérez i producció de Núria Raja. S'emet els dijous i es torna a emetre els diumenges a La 2. 

L'espai cultural de TVE Catalunya, "Punts de vista", arriba al programa número 20 amb una emissió plena de continguts culturals de tot tipus: dels més arriscats i transgressors com el ballarí i coreògraf Pere Faura a d'altres de màgics com el Memorial Li Chang de Badalona, de teatrals de primer nivell com l'obra "La mare", protagonitzada per Emma Vilarasau, i de més artístics com el pintor Joan Pere Viladecans.

Aquesta setmana, "Punts de vista" compta amb el coreògraf i ballarí Pere Faura, que explica a Montse Elias la seva manera d'entendre el món de la dansa, sovint amb poca visibilitat, tot i que a Barcelona hi ha espais que s'hi dediquen en exclusiva com El Mercat del Les Flors. Divertit i original, Pere Faura capgira el món de la dansa amb espectacles que barregen reflexions de tot tipus amb èxits de la música dels 70 i els 80. El seu darrer espectacle "Sweet Tyranny" es mou entre la dansa conceptual i la transgressió, partint amb gosadia de coreografies de pel·lícules clàssiques com "Grease" i "Flashdance".

Pel que fa al teatre, aquesta setmana proposa "La mare", l'obra que es representa a la Sala Villarroel. El programa parla amb el seu director Andrés Lima i amb dos dels seus protagonistes, Emma Vilarasau Pep Pla"La mare" explica la dificultat que pateixen algunes dones quan els fills es fan grans i marxen de casa a fer la seva pròpia vida, obligant-les llavors a replantejar-se com afrontar el rol de ser mares.

Del món artístic, el programa visita el taller pictòric de Joan Pere Viladecans"Salveu-me la mirada" és el títol d'un llibre de bibliòfil que recull 130 poemes de Miquel Martí i Pol. Viladecans ha seguit fil per ratlla la simbologia del poeta: la R de Roda, el poble on va nàixer Martí i Pol, de la que surt l'arrel dels seus temes: la malaltia, l'amor, la terra... I tot plegat pintat amb l'estil pictòric característic de l'artista.

I el darrer reportatge està dedicat al món de la màgia, al Memorial Li Chang, un festival que ja ha arribat a la dissetena edició.

RTVE

anterior siguiente