Enlaces accesibilidad
Dijous 1 de desembre a les 19:25 hores a La 2

"Punts de vista" entrevista Lluís Pasqual en el 40è aniversari del Teatre Lliure

  • El programa cultural en català de La 2 entrevista Lluís Homar, director de 'Les noces de Fígaro' i a dos dels seus protagonistes, Marcel Borràs i Joan Carreras
  • Montse Elias parla amb Chino Darín i Fernando Trueba, actor i director de la pel·lícula “La reina de España”

Per
Un moment de l'entrevista amb Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure
Un moment de l'entrevista amb Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure

“Punts de vista” és el programa cultural en català de La 2. Està dirigit per Montse Elias i Joan Vilà i presentat per Montse Elias amb realització de Pepa Pérez i producció de Núria Raja. S’emet els dijous a les 19:25 hores a La 2.

El proper divendres 2 de desembre es compleixen quaranta anys de la inauguració del Teatre Lliure. Per això tenim un “Punts de vista” especial dedicat a un dels centres teatrals de referència de Barcelona, el Lliure, amb les seus dos espais, de Montjuïc i de Gràcia.

Al Lliure de Montjuïc hi hem gravat les entradetes del programa i també una entrevista llarga amb Lluís Pasqual, l’actual director. A més, tenim també un reportatge de l’obra “Les noces de Fígaro”, el muntatge emblemàtic de Fabià Puigserver que va tenir molt d’èxit l’any 1989 i que ara dirigeix Lluís Homar. Hem entrevistat també a dos dels protagonistes del muntatge actual, Marcel Borràs (Fígaro) i Joan Carreras (Comte Almaviva).

El Teatre Lliure va obrir les portes a la Cooperativa La Lleialtat del barri de Gràcia l’1 de desembre de 1976 i des de llavors ha estat fins avui una proposta teatral trencadora i de referència. L’any 1991 es va inaugurar la nova seu de Montjuïc que inclou la Sala Fabià Puigserver i la Sala Espai Lliure.

A l'apartat musical, aquesta setmana en Salva Rich ha entrevistat al pianista d’èxit Lang Lang, que ha publicat un nou disc dedicat a la Ciutat de Nova York. A “New York Rapsody”, Lang Lang s’allunya de la música clàssica per apropar-se a d’altres estils més actuals, com el jazz o fins i tot el pop i el rock, recreant temes de Lou Reed, Don Henley, Madeleine Peyroux, Herbie Hancock i d’altres.

De cinema hem entrevistat a Fernando Trueba, director, i a Chino Darín, actor, de la pel·lícula “La reina de España”, tot un homenatge als còmics i a les pel·lícules de grans pressupostos que els americans filmaven a l’Espanya franquista dels anys cinquanta.

I de literatura, fem un viatge a Orient segons les paraules de l’escriptor Mathias Énard, que ha publicat recentment la novel·la “Brúixola”, una epopeia erudita sobre les relacions entre Orient i Occident. Énard va aconseguir amb “Brúixola” l’últim premi Goncourt, un dels més importants de les lletres franceses.

RTVE

anterior siguiente