Enlaces accesibilidad
Dijous 20 d'octubre a les 19:25 hores a La 2

"Punts de vista" parla amb Lluís Pasqual de la seva obra "In memoriam. La quinta del biberó"

  • Montse Elias entrevista en exclusiva al dramaturg i director de teatre argentí Daniel Veronese que presenta la comèdia titulada “Sota teràpia”
  • El veterà realitzador i fotògraf Carlos Saura, que ha presentat la seva darrera pel·lícula “Jota de Saura, ens parla també de la seva altra gran passió: la fotografia
  • I gaudirem de la música de dos virtuosos de l’acordió, Kepa Junquera i Chando Spasiuk, que van participar a la recent Fira Mediterrània de Manresa

Per
carlos-saura-foto
carlos-saura-foto

“Punts de vista” és el nou programa cultural en català de La 2 amb un punt surrealista i transgressor. Dirigit per Montse Elias i Joan Vilà, està presentat per Montse Elias, amb la realització de Pepa Pérez i la producció de Núria Raja. S’emet els dijous a les 19:25h a La 2.

Aquesta setmana comencem els nostres “Punts de vista” amb les ombres xineses de Ramon Casas; gaudirem de l'entrevista amb Daniel Veronese i de la seva comèdia “Sota teràpia”; parlarem amb Carlos Saura que presenta la seva pel·lícula “Jota de Saura”; sentirem la música i les opinions de Kepa Junkera i Chando Spasiuk; visitarem la mostra dedicada a les fotografies del també novel·lista Tom Sharpe i ens emocionarem amb l’obra “In memoriam. La quinta del biberó”, amb text i direcció de Lluís Pasqual.

Les singulars i úniques ombres xineses ideades per Ramon Casas i que es poden veure a l’exposició del MNAC de Montjuïc són l’esplèndid inici del nou “Punts de Vista”, on també comptarem amb una entrevista en exclusiva al dramaturg i director de teatre argentí Daniel Veronese, que en els seus inicis de carrera, també va ser titellaire. Veronese ens explica els entrellats de la seva feina i de la recent estrena al Teatre Borràs, la comèdia titulada “Sota teràpia”, que arriba a Barcelona després d’una llarga gira. Al dramaturg li agraden poc les entrevistes, normalment les esquiva: per això, la que li ha fet Montse Elias, realitzada per Pepa Pérez, resulta força excepcional.

També comptarem a “Punts de vista” amb la saviesa del veterà realitzador i fotògraf Carlos Saura, que ha presentat la seva darrera pel·lícula “delicatessen”, “Jota de Saura”. La història visualment exquisida enllaça directament amb altres títols del director com són “Flamenco”, “Fado” “Sevillanas”. Prodigi tècnic i estètic, “Jota de Saura” és també tot un homenatge a José María Labordeta, Paco Rabal o Carlos Núñez. A banda de la pel·lícula, Saura ens parla també de la seva altra gran passió: la fotografia.

I ja que parlem de fotografia, al Palau Solterra de la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí hi ha la mostra dedicada a les fotografies del també novel·lista Tom Sharpe. Són imatges impactants captades a Sud-àfrica que reflecteixen les dures condicions de vida de l’apartheid.

I de teatre, tenim un reportatge de l’obra “In memoriam. La quinta del biberó”, amb text i direcció de Lluís Pasqual, en un espectacle de La kompanyia lliure.  Presentada al Temporada Alta de Girona, l’obra és un homenatge a tots els joves soldats que van participar –o morir- a la guerra del 36 espanyola. Fins el 13 de novembre “In memoriam” es representarà al Teatre Lliure de Montjuïc.

I de música, Kepa Junquera i Chando Spasiuk són dos virtuosos de l’acordió que van participar a la recent Fira Mediterrània de Manresa. La Margaret, redactora, i l’Arantxa, realitzadora, els van portar en exclusiva per “Punts de vista” a la muntanya, per xerrar una estona i interpretar un dels seus temes i van tornar més que felices davant la mestria i la força d’aquesta parella de músics tant singulars.

 Continuarà…

RTVE

anterior siguiente