Enlaces accesibilidad
Divmecres 5 d'abril, a les 19:30 hores a La 2

Evelyn Segura ens mostra la fauna de la 'Terra Baixa' a "Animalades"

  • La sèrie documental sobre la ciència dels essers vius de Catalunya explica les històries més curioses de la fauna i la flora autòctones
  • Hi ha animals amb un sisè sentit?
  • Poden reproduir els arquitectes com Carlos Ferrater les teles de les aranyes?

Per
Animalades Terra Baixa - Evelyn amb l'arquitecte Carlos Ferrater
Animalades Terra Baixa - Evelyn amb l'arquitecte Carlos Ferrater

“Animalades” s’emet els dimecres a les 19:30 hores a La 2 de TVE Catalunya. Direcció: Pepa Pérez i Judith Fernández, amb guió d’Òscar Cusó i en la producció Lluís Boix i Fali Álvarez

“Animalades” és una sèrie documental sobre la ciència dels éssers vius de Catalunya. La biòloga i presentadora Evelyn Segura viatja als racons més icònics de casa nostra per descobrir-nos els misteris de la fauna i la flora autòctones. En aquest capítol Evelyn viatja a la Terra Baixa per mostrar-nos diferents punts del litoral català per explicar-nos les meravelles dels animals que allí viuen. També visita l'arquitecte Carlos Ferrater, que li explica quantes coses poden aprendre els arquitectes dels insectes.

En apropar-nos al mar les muntanyes perden alçada i el clima alpí deixa pas al mediterrani, les pluges disminueixen i les temperatures es tornen més suaus a la Terra Baixa.

En aquest episodi Evelyn visita diferents punts del litoral català per explicar-nos les meravelles dels animals que allí viuen, des de cargols amb complex de Cupidos o abelles que dansen, fins a sagaces guineus amb un sisè sentit. També visita a Carlos Ferrater, que li explica quantes coses poden aprendre els arquitectes dels insectes.

Curiositats

Per què dansen les abelles? Hi ha animals amb un sisè sentit? Com afecta la temperatura el sexe de les tortugues? Poden reproduir els arquitectes com Carlos Ferrater les teles de les aranyes? Quin són els Cupidos del món animal?

Amb “Animalades” podem entendre tant als animals com a nosaltres mateixos. Tant és així que a cada capítol l’habilitat d’un dels protagonistes és comparada amb la d’un famós: la natació dels dofins amb la nedadora Mireia Belmonte, els salts de la granota amb el gimnasta Gervasio Deferr, l’escalada dels dragons amb l’alpinista Araceli Segarra… Comparacions amb un rerefons d’humilitat pels humans, però també molt estimulants; podrem algun dia entendre i emular les fites dels animals?

RTVE

anterior siguiente