Enlaces accesibilidad
Dimarts 27 de setembre a les 19:25 hores a La 2

Carme Riera, aquest dimarts a "Noms propis"

  • L'escriptora, i acadèmica de la Real Acadèmia Española, ha guanyat nombrosos premis i ha escrit desenes de llibres

Per
Carme Riera entrevistada per Montse Busquets
Carme Riera entrevistada per Montse Busquets

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els dimarts a les 19:30h i es torna a emetre els diumenges a les 12:30h a La 2. Està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amèlia Tabernero.

www.rtve.es/nomspropis

Aquest dimarts a "Noms propis", Montse Busquets parla amb Carme Riera, escriptora i acadèmica de la Real Academia Española.

“La literatura és un invent per a parlar d’allò que perdem amb el temps”, explica l’escriptora i acadèmica de la Real Academia Española Carme Riera. Aquesta “traficant de les paraules”, com ella s’anomena a sí mateixa, va néixer a Mallorca l’any1948 i la seva vida i obra han estat molt lligades a l’illa i al mar. Autora de desenes de llibres, Carme Riera és la representant de la lletra “n” a la Real Academia Española, seient que ocupa com a cuidadora de la llengua castellana, de la que en reivindica la puresa i en critica l’excés d’anglicismes.

Riera ha guanyat tots els premis en llengua catalana i el Nacional de las Letras del 2015. Des del seu primer llibre, “Te deix, amor, la mar com a penyora” fins el que acaba de publicar, “Les darreres paraules” han passat 40 anys. La famosa escriptora explica a “Noms Propis” que va formar part d’una generació que “volia canviar el món però que el món els va canviar a ells”.

RTVE

anterior siguiente