Enlaces accesibilidad
Diumenge 21 d'agost, a les 11:20h a La 2

La història del metro de Barcelona, al programa "Moments"

  • Raül Díaz ha baixat fins a l'estació del metro de la plaça Lesseps per fer la presentació

Per
Raül Díaz
Raül Díaz

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz, realitzat per Jordi Renú i produït per Isabel Blesa.

Aquesta setmana "Moments" torna a oferir el capítol dedicat a recordar la història d'aquest mitjà de transport subterrani, a través d'imatges de totes les èpoques i amb la col·laboració de Ricard Riol, Daniel Aguilar i Albert González.

La primera línia del metro que es va construir unia Lesseps amb plaça de Catalunya, l'actual línia 3. Poc després va entrar en funcionament la línia 1, que va ser molt important per la mobilitat de l'Exposició Internacional de 1929.

El reportatge també es fa ressò de l'ús dels túnels del metro com a refugi antiaeri durant la guerra civil. Ho fa a través d'imatges impactants i del testimoni d'alguns supervivents. El gran creixement del metro, però, es va produir durant els anys 60, 70 i 80 del segle passat. Actualment té quilòmetres i quilòmetres de vies que uneixen per sota terra tot Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En aquest capítol de "Moments" intervé Ricard Riol, president de l'Associació pel Transport Públic. També col·laboren Daniel Aguilar, autor del blog "Document Barcelona", i Albert González, autor del llibre "Els tramvies de Barcelona".

RTVE

anterior siguiente