Enlaces accesibilidad
Dijous 21 de juliol a les 19.15 hores a La 2

L'Hostal Sport de Falset, a "Històries de taula i llit"

  • L'Hostal Sport és l'allotjament amb més història del Priorat
  • Marta Domènech és l'hereva de la saga familiar Domènech

Per
Marta Domènech, propietària de l'Hostal Sport
Marta Domènech, propietària de l'Hostal Sport

“Històries de taula i llit” recorre hotels, fondes i restaurants de Catalunya que tenen una llarga trajectòria transmesa de generació en generació. Dirigit per Soledad Gomis, té com a realitzadora a Pepa Pérez. “Històries de taula i llit” s’emet els dijous a La 2 de TVE.

Aquest dijous “Històries de taula i llit” viatja a Falset, Tarragona, per conèixer els orígens de l’Hostal Sport, nascut el 1923, l’allotjament amb més història del Priorat

L’Hostal Sport va nèixer el 1923 com a bar del poble, regentat per Jaume, besavi de Marta Domènech. Després esdevingué fonda per iniciativa dels avis quan va passar a oferir ressopons als viatjants i a llogar-los habitacions, i es convertí en hostal quan el pare en va assumir la gestió amb l’objectiu de donar servei a tots els visitants i no només a aquells que el triaven com sojorn de la ruta que neix a Barcelona i continua cap al sud.

La nit de setembre de 2007 l’hostal va patir un incendi que va estar a punt de fer-lo desaparèixer. Un curtcircuit a la bugaderia va fer trontollar els fonaments d’un hostal de tota la vida. En aquell moment Marta Domènech va decidir deixar Hong Kong i va tornar al Priorat per assumir el seu major repte professional: fer renàixer de les cendres l’Sport, perquè era evident que el foc no podia destruir la voluntat de tota una saga familiar.

Representant de la quarta generació, ara la Marta és l’encarregada de seguir l’estela familiar, mantenir les arrels i continuar oferint un bon servei posant en valor la gastronomia, els vins i l’oli apostant per l’enoturisme i l’olicultura. Així col·labora estretament amb René Barbier, l’enòleg que revolucionà el món del vi quan el Priorat no figurava en cap cart; i amb Ferran i Ricard Miró, pare i fill, que han donat entitat al Molí Cavaloca de Cabacés on hi elaboren un oli ecològic de qualitat superior que conté l’essència de la comarca. Tot al voltant de l’objectiu principal: “que l’Hostal Sport esdevingui el punt de referència del Priorat”.

RTVE

anterior siguiente