Enlaces accesibilidad
Dijous 14 de juliol, a les 19:15h a La 2

La Fonda Europa i la família Parellada, a "Històries de taula i llit"

  • Fonda Europa va néixer a Granollers l'any 1771. L'establiment ha estat regentat per la mateixa família des de la seva fundació: els Parellada

Per
premsa---fonda-europa 1

"Històries de taula i llit" recorre hotels, fondes i restaurants de Catalunya que tenen una llarga trajectòria transmesa de generació en generació. El programa està dirigit per Soledad Gomis i té com a realitzadora a Pepa Pérez.

Aquest dijous "Històries de taula i llit" torna a oferir el capítol dedicat a la Fonda Europa i a la família que regenta l'establiment des de la seva creació al 1771: els Parellada, un grup de persones que porten el 'fondisme' a l'ADN i que tenen establiments com la Fonda Europa a Granollers, Can Ribas de Montbui i els restaurants Senyor Parellada, Semproniana i el 7 portes de Barcelona.

La Fonda Europa és tota una institució a Granollers. Nascuda l'any 1771, l'establiment ha estat regentat per la mateixa família des de la seva fundació: els Parellada. "Històries de taula i llit" ha aplegat a tots els membres de la família Parellada que es dediquen a l'hostaleria al voltant d'una taula per parlar de la feina de fondista. Ramon Parellada, propietari de la Fonda Europa i del restaurant Senyor Parellada, a Barcelona, i les seves germanes Teresa, propietària de Can Ribas de Montbui, i Ada, al front del Semproniana, es van trobar amb el seu cosí, Paco Solé Parellada, amo del 7 portes de Barcelona.

Ramon Parellada divideix el seu temps entre Granollers i Barcelona. És un mestre absolut en l'atenció al client i admira el savoir faire dels seus predecessors familiars. Li agrada vigilar la cuina, crear un entorn càlid i agradable, ben decorat, i anar de taula en taula.

La seva germana Teresa, que va estudiar i dedicar-se inicialment al magisteri, està bolcada de fa temps en Can Ribas de Montbui, la casa pairal familiar reconvertida en establiment dedicat a casaments i colònies infantils.

La petita dels Parellada, l'Ada, també va crear un restaurant a Barcelona: Semproniana. Les iniciatives de l'Ada són inesgotables i els seus recursos per capejar la crisi, originals i divertits.

Paco Solé Parellada, cosí dels anteriors, va néixer i créixer al restaurant 7 portes. Va compaginar la feina allà amb els estudis i, posteriorment, amb l'ensenyament universitari. Quan va aconseguir la càtedra, va donar un pas enrere al restaurant. Però la seva passió és enorme i hi passa tant de temps com pot.

RTVE

anterior siguiente