Enlaces accesibilidad
Divendres 24 de juny a les 19:10h a La 2

TVE Catalunya emet el documental "Carlos Barral, el temps de les paraules"

  • El documental compta amb els testimonis de Mario Vargas Llosa, Juan Marsé, Xavi Ayén i Xavier Sabater, entre d'altres

Per
"Carlos Barral, el temps de les paraules"
"Carlos Barral, el temps de les paraules"

Divendres a les 19:10h a La 2, TVE Catalunya emet "Carlos Barral, el temps de les paraules", un documental que fa un recorregut per la personalitat i l'obra del poeta i editor Carlos Barral Agesta (Barcelona 1928-1989).

Yvonne Hortet, vídua del poeta i editor Carlos Barral, que va morir ara fa més de 25 anys, visita el monument erigit en la seva memòria a la platja de Vilaseca, Tarragona. Carlos Barral va ser un dels editors més importants de la segona meitat del s.XX: com a director literari de Seix Barral i després de Barral Editores, va impulsar la publicació d'un catàleg d'autors "imprescindibles" i va propiciar l'anomenat "boom" de la novel·la llatinoamericana. També va ser un personatge singular que es va relacionar amb els escriptors i intel·lectuals més rellevants del seu temps, però ell hauria volgut que se'l recordés per la seva poesia, d'una profunditat poc habitual.

"Carlos Barral, el temps de les paraules" compta amb els testimonis de Mario Vargas Llosa, Juan Marsé, Xavi Ayén i Xavier Sabater, entre d'altres.

És un documental coprouït per TVE amb la col·laboració de TVC, dirigit per Jordi Nin.