Enlaces accesibilidad
Diumenge 26 de juny a les 12:30h a La 2

El ginecòleg Santiago Dexeus, diumenge a "Noms propis"

  • Santiago Dexeus va esdevenir un dels pioners en la defensa dels anticonceptius i de la reproducció assistida

Per
Montse Busquets i Santiago Dexeus
Montse Busquets i Santiago Dexeus

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquest diumenge a "Noms propis", Montse Busquets parla amb Santiago Dexeus de la salut de les dones, dels seus drets i d'una professió amb la que gaudeix.

"L'entusiasme no té edat", explica Santiago Dexeus, que porta tota la vida cuidant la salut de les dones, una passió heretada del seu pare en una època en que ser ginecòleg donava poc prestigi. Fidel als seus principis, va esdevenir un dels pioners en la defensa dels anticonceptius i de la reproducció assistida, i va liderar l’equip que duria al món el primer nadó proveta a Espanya.

Confessa a Montse Busquets que cada dia aprèn de les dones, "a la consulta cada dona em port aportar alguna cosa que m'enriqueix". Explica que la seva lluita pels drets de les dones va començar quan va guanyar la plaça a la maternitat provincial al pavelló de les dones solteres, i va veure com el tracte era completament diferent respecte de les dones casades. Va començar a donar conferències sobre anticonceptius i va aconseguir que des de Londres li enviessin diafragmes.

Respecte a l'edat per tenir fills explica que les dones tenen els fills més tard no perquè vulguin sinó perquè treballen, cuiden de les persones grans, de la seva feina, dels fills... "són unes pluriempleades".

Afirma que "la medicina és un acte d'amor" i que només es jubilarà si el cap i les mans li impedissin fer la seva feina: "No crec que hi hagi cap raó més, perquè jo gaudeixo amb la meva feina".

RTVE

anterior siguiente