Enlaces accesibilidad
Diumenge 29 de maig a les 12:00h a La 2

"Tinc Una Idea" presenta Arpa Editorial, un nou projecte empresarial que s'incorpora a l'àmbit cultural de Barcelona

  • Marta Càceres presenta també un reportatge sobre Lluís Cabrera, creador del Taller de Músics del Raval i un dels impulsors del projecte de l'Ateneu Popular de 9 Barris

Per
Joaquim Palau, cofundador Arpa editorial
Joaquim Palau, cofundador Arpa editorial

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres. S'emet els diumenges a les 12:00h per La 2.

També neixen noves empreses en l’àmbit cultural. Avui coneixerem una editorial creada per un pare i un fill a Barcelona, Arpa Editores. També us explicarem un projecte basat en la música de la mà de Lluís Cabrera, que va fundar el Taller de Músics a un carrer del Raval.

Una nova editorial a Barcelona

Joaquim Palau, vinculat professionalment al món editorial, i el seu fill,  Álvaro, es van decidir fa poc a crear la seva pròpia editorial. En un primer moment el projecte va néixer a casa seva. Amb l’experiència del primer en la direcció de grans grups editorials, i la joventut i ímpetu del segon, han aconseguit engegar el projecte: Arpa Editorial. Un dels primers llibres que han editat és del director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual. Tot i que el món editorial viu un moment complicat Joaquim Palau ho té molt clar: “Hi ha hagut l’ oportunitat, la maduresa personal i la del meu soci i fill, que està en una edat ideal per començar, i ens hi hem atrevit”.

Taller de Músics

Va començar com una petita escola de música al Raval fa més de 30 anys. A poc a poc Taller de Músics s’ha convertit en un punt de referència per l’aprenentatge de música jazz i flamenca, entre altres. Treballen, també, amb ritmes cubans, de reggae, rock i blues. Un dels fundadors va ser Lluís Cabrera, involucrat sempre en les lluites veïnals, que també ha estat un dels impulsors de la recuperació de l’Ateneu Popular 9 Barris. Segons Lluis Cabrera, “és una historia de sort perquè, malgrat totes les dificultats, ara tenim 160 persones implicades. Això s'ha fet molt gran, crec que ens hi hem deixat la pell, ens ha agradat compartir reivindicacions”.

RTVE

anterior siguiente