Enlaces accesibilidad
Premics Continuarà de Cultura 2016

Ja es coneixen els guardonats dels Premis de TVE Catalunya Continuarà 2016

  • Entre els premiats el dissenyador Custo Dalmau, l'escriptor Arturo San Agustín, l'actor Fernando Guillén Cuervo i Ràdio 4
  • Enguany els Premis Continuarà celebren el seu 20è aniversari
  • L'acte de lliurament es farà el divendres 22 d'abril, vigília de Sant Jordi, a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona

Per
logo-continuar---vespre
logo-continuar---vespre

Custo Dalmau, Ràdio 4, Arturo San Agustín, Fernando Guillén Cuervo, Joan Pera, Jenn Díaz, Guillermo Serés, Blaumut i les Cuineres del Bages són els guardonats dels Premis Continuarà - Vespre a La 2 de cultura 2016. Aquests guardons es lliuraran, com cada any, el 22 d'abril a les 19 hores a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona on es trobaran centenars de persones de l'àmbit cultural i de la societat catalana.

Els premis de TVE Catalunya són un reconeixement a professionals del món de la cultura que han destacat en els seus àmbits durant aquest any.

Encapçala la llista de premiats el dissenyador Custo Dalmau, guardonat per la seva projecció internacional i per la seva lluita empresarial, fruit de la seva iniciativa, innovació i afany d'emprendre. A més, el premi reconeix la seva trajectòria professional plena d’èxits en el món de la moda, amb 35 anys sobre les principals passarel·les de tot el món.

En la vigília de Sant Jordi no podia faltar el món de la literatura. Enguany els Continuarà premien a Arturo San Agustín pel conjunt de la seva obra literària i en especial per la seva darrera publicació, "En mi barrio no había chivatos"; a Jenn Díaz, nova veu en l'àmbit literari, que amb només 26 anys ha publicat cinc novel·les amb el reconeixement de la crítica i del públic; i a Guillermo Serés, Catedràtic de Literatura Espanyola de la UAB i acadèmic de la RAE, per la seva participació en l'edició del Quijote del Instituto Cervantes en dos volums i de la recent edició del Quijote de la RAE.

Del món dels llibres passem al món de l'escenari amb els premis a l'actor Fernando Guillén Cuervo per la seva interpretació protagonista del paper d'ex policia Jesús Expósito a la sèrie de TVE "El Caso", una interpretació amb un estil propi que, fugint de tòpics i clixés, atrapa pels seus matisos i la seva subtilesa. I a Joan Pera per la seva dilatada i exitosa trajectòria professional com a actor de teatre, de televisió, de cinema i de doblatge, un dels intèrprets més populars del món de l'espectacle a Catalunya amb un sentit de l'humor genuí i que ara triomfa al teatre amb "L'Avar" de Molière.

Ràdio 4 també ha estat guardonada per la celebració del seu 40è aniversari. L'emissora catalana de RNE porta 40 anys d'esforç constant per oferir continguts d'interès per a tot tipus d'audiència. El premi és un reconeixement per ser la primera emissora en emetre íntegrament en català, per la gran quantitat de professionals que han deixat petjada i per haver estat fidel testimoni de l'evolució de la societat catalana i espanyola durant aquestes quatre dècades.

I sense baixar dels escenaris Continuarà - Vespre a La 2 premia al grup Blaumut per ser la banda que amb més naturalitat ha estat capaç de connectar amb el públic des del primer tema amb que es van fer coneguts i per vestir les seves cançons amb una selecció d'imatges captivadores. També per atrevir-se a tirar endavant una aventura literària, amb la publicació del seu primer llibre "El llibre blau de Blaumut".

Finalment, un reconeixement a les Cuineres del Bages per posar en valor la cuina tradicional del Bages preservant-la i difonent-la, així com també els seus productes i per transmetre a la societat els valors dels plats tradicionals de la cuina catalana de tota la vida, patrimoni arrelat a la nostra terra.

Com ja és tradicional, l'acte de lliurament dels premis es farà el proper divendres 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, a les 19 hores a l'Hotel Casa Fuster de Barcelona.

RTVE

anterior siguiente