Enlaces accesibilidad
Dimarts 12 de juliol a les 12:00h a La 2

El fotògraf Gervasio Sánchez, dimarts a "Noms propis"

  • Entre molts dels premis i guardons que ha rebut hi ha el Premi Nacional de Fotografia del 2009

Per
Gervasio Sánchez
Gervasio Sánchez

"Noms propis" és el programa d'entrevistes en profunditat de TVE Catalunya amb convidats amb una filosofia de vida optimista i amb la capacitat de contagiar-la. S'emet els diumenges a La 2 i està dirigit i presentat per Montse Busquets, amb realització d'Esther Martínez i producció d'Amelia Tabernero.

Aquest diumenge a "Noms propis", Montse Busquets convida al programa el fotògraf Gervasio Sánchez.

"En els pitjors moments, és quan es revela el més valuós de l'ésser humà", així explica la guerra el fotògraf Gervasio Sánchez que, amb 30 anys de professió al darrere, no ha deixat mai de tenir molt present el compromís amb les víctimes. Entre molts dels premis que ha rebut hi ha el Premi Nacional de Fotografia el 2009 i, com confessa a Montse Busquets, també "el somriure d'aquells que he retrobat després d'un conflicte".

I si al 1983 va començar el seu activisme a Amnistia Internacional, actualment amb 56 anys continua protestant davant d'autoritats, directors de diaris i ciutadans, perquè no caiguin en el cinisme que els fa mirar cap una altra banda quan irromp la tragèdia humana que significa la guerra. Potser per aquesta raó, després d'haver-se dedicat a fotografiar seguint la tendència mediàtica, va optar per canviar de rumb i enfocar el seu objectiu en què passa després, en el 'post conflicte'. Així va néixer el projecte "Vidas minadas", on hi porta treballant 20 anys: "A mi m'agrada tornar als llocs, i després de veure'ls patir, veure'ls somriure".

La guerra particular d'aquest fotògraf és la d'aconseguir que els conflictes bèl·lics d'avui en dia en el món no s'expliquin en números sinó en històries que tenen nom i cognom, doncs "només així serem capaços d'impedir-ho".

RTVE

anterior siguiente