Enlaces accesibilidad
Diumenge 31 de gener, a les 12:30h a La 2

Mateo Valero i el 'Barcelona Supercomputing Center' a "Tinc una idea"

  • L'emprenedor Pep Mascarós també ens presenta 'Tegust', l'entitat catalana que ofereix infusions de qualitat elaborades amb plantes locals

Per
Mateo Valero, el millor expert en supercomputació del món 2015, amb Marta Càceres
Mateo Valero, el millor expert en supercomputació del món 2015, amb Marta Càceres

Tinc una idea, el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta i presentat per Marta Càceres. S'emet els diumenges a les 12:30h per La 2.

Avui coneixerem a Mateo Valero, director de 'Barcelona Supercomputing Center', que acaba de rebre el Premi Seymour Cray, el més prestigiós del món en supercomputació. És el primer investigador europeu que el rep. També entrevistarem Pep Mascarós, creador de 'Tegust', una empresa de Girona de te de qualitat amb valor social.

Mateo Valero, el millor expert en supercomputació del món 2015

El director del 'Barcelona Supercomputing Center', Mateo Valero va rebre als Estats Units la màxima distinció en supercomputació del món: el Premi Seymour Cray 2015. Amb ell repassarem la seva trajectòria i què significa aquest guardó, el primer que atorguen a un investigador europeu. Segons Mateo Valero: La informàtica és segurament l’invent humà que més ha canviat en menys temps i el que més ha influït en la vida dels ciutadans. No hi ha activitat humana en la qual no hi intervingui d’una manera o altra la informàtica.

'TE GUST', infusions de km 0

Valor social, qualitat i emprenedoria. Avui coneixerem l’entitat catalana 'Tegust', que ofereix infusions de qualitat elaborades amb plantes locals, i dóna feina a una seixantena de persones amb discapacitat intel·lectual del Baix Empordà. Pep Mascarós,  el creador de l’empresa, ens explica com va sorgir la idea i com treballen dia a dia. A Catalunya tenim unes plantes extraordinàries i no les sabem valorar del tot: Nosaltres el que fem és conrear-les i servir-les amb molta cura perquè estiguin en les millors condicions quan arribin al consumidor.

RTVE

anterior siguiente