Enlaces accesibilidad
Diumenge 27 de setembre, a les 12:30h a La 2

TVE Catalunya emet "Unidesert", un documental que explica la participació d'un grup de joves en un ral·li solidari

  • L'objectiu del projecte és fomentar el caràcter emprenedor dels estudiants

Per
Documental "Unidesert"
Documental "Unidesert"

Diumenge a les 12:30h a La 2, TVE Catalunya emet el documental "Unidesert", que ens apropa a les vivències i a les experiències d'un grup d'estudiants en un raid formatiu i solidari al Marroc.

L'Unidesert és una aventura que segueix la ruta del Ral·li París-Dakar a l'Àfrica. Veurem com ha estat aquesta quarta edició, on els joves participants han de creuar el Marroc, de nord a sud, fins al desert d'Erg Chebbi i arribar a Marrakech en cotxes de més de 20 anys, que ells mateixos han preparat, amb l'ajut d'un mapa i una brúixola, sense GPS.

L'objectiu d'aquest projecte és fomentar el caràcter emprenedor dels estudiants, a través d'un repte difícil i alhora atractiu perquè han d'aconseguir els recursos necessaris per sortir-se'n de les dificultats que trobin com si es tractés d'un projecte empresarial. Els estudiants han de desenvolupar les seves habilitats de treballar en equip, gestionar recursos i prendre decisions en un entorn de dificultats constants i amb mitjans molt limitats.

Cada equip participant aporta un mínim de 30 kg. de material solidari que lliura directament a les escoles del desert. Per poder participar, cadascun dels equips ha de desenvolupar un projecte de patrocini que els permeti cobrir les despeses i aconseguir el material solidari.

A partir de les declaracions dels estudiants que han fet durant la seva participació en el raid, veurem com es defensen en un entorn difícil en cadascuna de les etapes (tempestes de sorra, avaries,...), quines són les seves vivències personals i les anècdotes que envolten una aventura d'aquestes característiques.

RTVE

anterior siguiente