Enlaces accesibilidad
Diumenge 16 d'agost a les 12:00h a La 2

La Denominació d'Origen Cava, diumenge a "Entre Vinyes"

  • El programa passarà dels cellers de cava més grans del món als que tenen una producció més minimalista i a les marques familiars

Per
Meritxell Falgueras
Meritxell Falgueras

"Entre Vinyes" és un programa dedicat al coneixement, la cultura del vi i l'enoturisme, amb la col·laboració de la sommelier Meritxell Falgueras.

"Entre Vinyes" s'endinsa en la Denominació d'Origen Cava, la més particular de les DO a Catalunya. D'entrada, tot i que el 90 per cent de la producció d'aquest producte surt de les comarques catalanes, la DO compta també amb territori a d’altres comunitats autònomes. 

Cava és una paraula relativament nova. En un principi, aquest producte era denominat xampany. L'entrada al Mercat Comú Europeu l'any 1986 va suposar, a petició de França, la renúncia a la paraula per a no competir amb la paraula francesa champagne. D'aquesta manera es diferenciaven al món les dues procedències.

La marca Freixenet té més de 100 anys d'atinguitat. "Entre Vinyes" farà un repàs del que ha suposat la famosa "bombolla", que any rere any s'instal·la en les festes d'hivern. Però al llarg del programa es veurà perfectament com la magnitud d'aquest producte, líder en el sector de les exportacions, depassa les celebracions. El programa passarà dels cellers de cava més grans del món als que tenen una producció més minimalista, tot fent parada a les marques familiars molt representatives a Catalunya, com la de Pere Llopart, qui va introduir per primera vegada el terme "brut nature".

Serà indispensable situar el punt de partida a Sant Sadurní d'Anoia, capital del cava, i des d’allà a la Casa de Pau Casals, a Sant Salvador, on es farà un tast molt especial a l'entorn dels caves de la música de Jané i Ventura. I sense abandonar l'art, es farà un maridatge del cava de Peralada amb el musical Follies.

RTVE

anterior siguiente