Enlaces accesibilidad
Diumenge 19 de juliol a les 12:00h a La 2

El restaurant Via Veneto de Barcelona, aquest diumenge a "Històries de taula i llit"

  • La posada en escena, la cuina, l'ambient i la discreció són els trets que caracteritzen el restaurant

Per
premsa---historiesdetaulaillit viavenetto-4

"Històries de taula i llit" recorre hotels, fondes i restaurants de Catalunya que tenen una llarga trajectòria transmesa de generació en generació. El programa està dirigit per Soledad Gomis i té com a realitzadora a Pepa Pérez.

Aquesta setmana "Històries de taula i llit" explica la història i els secrets de l'èxit del restaurant Via Veneto a càrrec de Josep i Pere Monje, pare i fill s'encarreguen de tots els detalls de l'establiment.

Via Veneto és un dels pocs restaurants barcelonins dels que tothom ha sentit parlar. La posada en escena, la cuina - distingida amb una estrella Michelin-, l'ambient i la discreció són els trets que el caracteritzen. Però l'essencial és la personalitat i dedicació del seu propietari, Josep Monje. Monje va arribar a Barcelona provinent d'un petit poble del Pirineu als 14 anys. Havia de treballar i ho va fer en el primer que va trobar, de cambrer. Però de seguida va enamorar-se de l'ofici. De llavors ençà s'ha convertit en un amfitrió extraordinari, al que acompanya, de fa uns anys, el seu fill, Pere Monje. Els dos segueixen cada detall del seu establiment: des de controlar el pes exacte dels productes que han encarregat cada dia a llegir tots els diaris per conèixer a tothom que sigui o pugui ser client seu.

Un tret difícilment igualable és la posada en escena. A la carta de Via Veneto conviuen plats del segle XIX amb d'altres creats pel xef actual, Sergio Humada. I bona part d'ells s'acaben a la sala. És el cas d'unes postres tan senzilles com la Taronja Via Veneto, que es converteix en espectacle quan és pelada davant els comensals, com remarca el Dr. Casas, autor d'un llibre sobre el restaurant.

Al Via Veneto els clients poden triar entre la sala estil Art Decó o bé un dels diversos reservats. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ens parla de la discreció proverbial de l'establiment: el client pot no ser vist, si no ho vol, i mai no hi ha cap comentari sobre comensals actuals i passats. Un altre fet absolutament inhabitual: els àpats i els sopars poden allargar-se el temps que el client necessiti sense que ningú del restaurant faci mai cap gest ni cap indicació sobre l'hora.

Un factor que a Via Veneto es cuida amb gran atenció és el personal. S'organitzen periòdicament petits cursos o tallers per tal que tothom conegui els productes que ofereixen i com s'han de presentar. En el programa veiem com Eva Vila, de Vila Viniteca els introdueix als formatges de la nova carta. Finalment, no podem deixar de remarcar el respecte i la valoració envers cadascú dels membres de l'equip per part de Josep i Pere Monje. Per això, per petició expressa dels propietaris, tanquem els agraïments amb els noms de cadascú dels cambrers que han treballat davant les càmeres. Un detall infreqüent que diu molt dels Monje.

RTVE

anterior siguiente