Enlaces accesibilidad
Diumenge 31 de maig a les 12:25h a La 2

El pensament visual, diumenge a "Tinc una idea"

  • A més, el programa mostra el cas de Nautal, una plataforma de lloguer flexible d'embarcacions esportives

Per
tui-thinking-3
tui-thinking-3

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S'emet els diumenges a les 12.25h per La 2.

El programa d'aquesta setmana parla del pensament visual. Es tracta que a les reunions de feina es parli menys i es treballi de manera més pràctica. "Tinc una idea" mostra a la segona part del programa el cas de quatre joves que han creat una plataforma de lloguer de vaixells en col·laboració amb els propietaris de les embarcacions.

El programa d'aquesta setmana mostra un reportatge sobre el pensament visual. Diuen que és una tècnica que fomenta la creativitat i el treball en equip. Es tracta que a les reunions de feina es parli menys i es treballi de manera més pràctica: escrivint o dibuixant o fent gràfics. Entrevistem un dels promotors d'aquesta tècnica, Lucky Huber, i el xef Albert Adrià, un dels professional que la posa en pràctica.  Albert Adrià explica: "El Lucky té un estil, l'estil Huber, per això és tan bo. Ell em va venir a veure amb un patinet per dir-me que tenia una idea: em va explicar que havia posat les espelmes dins les llaunes d'escopinyes i jo li vaig dir: si tu has fet això sí que m'interessa".

A la segona part del programa, podem veure un reportatge sobre el lloguer flexible d'embarcacions esportives. És el cas de quatre joves que han creat Nautal, una plataforma de lloguer de vaixells en col·laboració amb els propietaris de les embarcacions. Expliquen: "Vam fer una mica d'enquesta i vam veure que la gent navega una mitjana de 15 dies l'any. El vaixell està parat pràcticament tot l'any. Llavors, per l'altra banda, hi ha molta gent que vol navegar i no pot accedir perquè quan vol navegar es troba amb lloguers de setmana. I vàrem pensar: aquí pot haver-hi un punt d'encontre, on la gent pugui navegar i altres rendibilitzar els seus vaixells".

RTVE

anterior siguiente