Enlaces accesibilidad
Diumenge 19 d'abril a les 11:15 hores a La 2

Les Lletres Catalanes, a "Moments"

  • Amb la col·laboració del professor Enric Gallen i de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, ens endinsarem en la poesia, la novel·la i el teatre de Catalunya

Per
ral-daz-director-i-presentador-de-moments
ral-daz-director-i-presentador-de-moments

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, histÒries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, estÀ dirigit i presentat per Raül Díaz i realitzat per Jordi Renú. El programa s'emet els diumenges a les 11:15 hores a La 2 de TVE.

El programa "Moments" d'aquesta setmana, aprofitant la proximitat de la diada de Sant Jordi, ret homenatge a les lletres catalanes tot fent un cop d'ull per les obres dels principals protagonistes de la Literatura de tots els segles.

Des de "Tirant Lo Blanc" fins a Benet i Jornet. Aquest capítol començarà pel que es considera "la música de la literatura" que és la poesia. Els arxius ens faran viatjar per recitals musicats d'Ausias MarchSalvat Papasseït Salvador Espriu.

Les entrevistes, tant de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, com del professor de la Universitat Pompeu Fabra, Enric Gallen, faran un repàs per la prosa i el teatre a Catalunya. Destaca el material recuperat dels anys 70 de Josep Plà amb el periodista Carles Sentís o de Mercè Rodoreda entrevistada per Joaquín Soler Serrano. El professor Gallen remarca que tant la Rodoreda com la Caterina Albert, coneguda amb el pseudònim de Víctor Català, van ser dones originals i ambicioses. Aquest petit document és un resum d'un dels treballs de Carmina Roig per al programa "Moments".

El director del programa Raül Díaz Guillén, visita la biblioteca Francesca Bonnemaison per fer les presentacions. "Moments" és un programa realitzat per Jordi Renú i produït per Amalia León.

RTVE

anterior siguiente