Enlaces accesibilidad

TVE Catalunya recorda Francisco González Ledesma, amb un especial a RTVE.cat

  • González Ledesma es va especialitzar en gènere negre i en va ser un dels impulsors, juntament amb el també desaparegut Manolo Vázquez Montalbán
  • El web de TVE Catalunya recupera algunes de les entrevistes que l'escriptor va concedir a TVE

Per
premsa---francisco-gonzlez-ledesma
premsa---francisco-gonzlez-ledesma

El web de TVE Catalunya ret homenatge a l'escriptor recentment desaparegut Francisco González Ledesma. Els telespectadors podran tornar a veure algun dels programes en els que va participar.

El periodista i escriptor Francisco González Ledesma, nascut a Barcelona el març del 1927, va crear un munt de guions per a còmics i també novel·les. Es va especialitzar en gènere negre i en va ser un dels impulsors, juntament amb el també desaparegut Manolo Vázquez Montalbán. El 1984 guanya el Premi Planeta per "Crónica sentimental en rojo".

Dir que ha mort González Ledesma és com dir que ha desaparegut Enrique Moriel, el seu pseudònim quan escrivia sobre policies i lladres, assassins, pistoles, trets... Silver Kane era el nom que feia servir per les novel·les de l'Oest americà, que en va escriure més de mil. Com a Taylor Nummy i Silvia Valdemar deixava anar d'altres històries, i si eren romàntiques l'alter ego era Fernando Robles o Rosa Alcazar.

L'enllaç del recull és www.rtve.es/n/1107741

Programes que es poden veure

El web de TVE Catalunya recupera un fragment del programa "Continuarà" on González Ledesma parla de "Historia de mis calles", on mostra la seva visió de la realitat i les seves vivències.

També recupera l'entrevista que li va fer Josep Armengol davant les càmeres de l'informatiu "Jo estimo la tele", on parla de la seva col·laboració amb Rovira Beleta per dur al cinema la seva novel·la "Crónica sentimental en rojo".

I per acabar, l'entrevista que li va fer Irene Mir al programa "D'ací, d'allà"  el 1986.

RTVE

anterior siguiente