Enlaces accesibilidad

El web de TVE recupera diversos programes de l'actriu Mònica Randall, Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria

  • L'arxiu de TVE Catalunya ha recuperat una àmplia mostra de diferents programes televisius en els quals participava Mònica Randall, que es poden visionar a través del web rtve.cat.
  • Entre aquests programes hi ha l'espai "Cosas" al costat de Joaquín Prat i Marisa Abad, "Juntas pero no revueltas" on fèia el paper de la Nuri, "Estudio 1" interpretant "El sueño de una noche de verano" i tants altres
  • Els guardons es lliuraran el 13 d'abril a Barcelona.

Per
Mònica Randall
Mònica Randall

La gala de lliurament tindrà lloc el dia 13 d'abril a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm a Barcelona.

L'arxiu de Televisió espanyola ha recuperat diversos programes en els quals va participar l'actriu Mònica Randall, que recollira el dia 13 d'abril el Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria. Aquests programes es poden visionar a través del web rtve.cat.

En aquest web trobareu diversos fragments de la dilatada carrera de l'actiu i presentadora. Entre aquests programes hi ha l'espai "Cosas" al costat de Joaquín Prat i Marisa Abad, "Juntas pero no revueltas" on fèia el paper de la Nuri, "Estudio 1" interpretant "El sueño de una noche de verano" , "Con las manos en la masa" entre tants d'altres.

Premi RNE Sant Jordi a la Trajectòria a Mònica Randall és un reconeixement a la qualitat dels treballs de l'actriu catalana, que representa tota una generació d'intèrprets que han destacat tant en el cinema, com en el teatre i la televisió del nostre país.

Nascuda a Barcelona, ​​en 1944, Mònica Randall va cursar estudis d'Art Dramàtic a la ciutat comtal i va debutar al teatre amb comèdies com Cena de matrimonios i Pisito de soltero. Altres de les seves obres han estat "Los intereses creados" , "Caminos de Damasco" o "El alma se serena".

Debuta al cinema amb "La Revoltosa" (1963), de José Díaz Morales. En aquests primers anys participa en nombrosos espaguetti westerns i a partir de 1968 la seva carrera cinematogràfica se centra en comèdies costumistes, en què sol interpretar un prototip de dona cosmopolita.

A la dècada dels setanta interpreta papers de major complexitat en pel·lícules considerades clàssics del cinema espanyol, com "Mi querida señorita" (1972), de Jaime de Armiñán; "Cria cuervos" (1976), de Carlos Saura; "Retrato de familia" (1976), d'Antonio Giménez-Rico o "La escopeta nacional" (1978), de Luis García Berlanga.

El 1987 i de nou sota la direcció de Jaime de Armiñán, interpreta el paper femení protagonista de la pel·lícula "Mi general"

Mònica Randall ha treballat de manera molt intensa en televisió, mitjà en el qual va debutar el 1964, i en el qual ha desenvolupat tant la seva faceta d'actriu com de presentadora. En espais dramàtics, com Estudio 1, Novela, Teatro de siempre o Teatro de familia, tots ells a TVE, interpretant obres de William Shakespeare, Jean Racine, Ladislas Fodor i JM Barrie.

El 1973 va presentar el programa d'entreteniment "Mònica a Medianoche" i en la temporada 1974-1975, el magazín "Tele-Revista". Posteriorment, entre 1980 i 1981 va conduir l'espai "Cosas", al costat de Joaquín Prat i Marisa Abad, al qual seguiria un programa que li va permetre desenvolupar la seva faceta d'entrevistadora: "Rasgos" (1982).

També va interpretar el paper de Nuri, l'alter ego espanyol de Blanche (Rue McClanahan) en "Juntas pero no revueltas" (1994-1995) i entre 2002 i 2004 va formar part del repartiment de la sèrie "Ana y los siete", interpretant a Rosa, la mare d'Alexia (Silvia Marsó).

Aquest guardó se suma al palmarès dels Premis Sant Jordi de Cinematografia: millor pel·lícula espanyola 'Loreak' (Flors), de José María Goenaga i Jon Garaño; '10 .000 KM ', de Carles Marquès-Marcet, millor òpera prima; Íngrid García JonnsonRaúl Arévalo i Javier Gutiérrez millor actriu i actors respectivament. En l'apartat internacional, 'HER', dirigida per Spike Jonze, millor pel·lícula estrangera; i Rosamund Pike i Tom Hardy, premi a millor actriu i millor actor estrangers.

RTVE

anterior siguiente