Enlaces accesibilidad

Comencen les votacions pel premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4

  • El pròxim 27 de febrer es coneixerà el grup guanyador del premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4

Per
premsa---disc-cat-any
premsa---disc-cat-any

Ràdio 4 a través del programa "Catalunya Exprés", presentat per Joan Arenyes, atorga cada any i per votació popular el premi pioner de la música cantada en català. Es tracta d'escollir el disc més destacat del 2014 entre els més de 300 que s'han editat a Catalunya cantats en català des de l'1 de gener del 2014 al 31 de desembre del 2014.

La primera fase de votacions ja ha començat i s'acaba el 31 de gener. Consisteix a triar tres discos a través del web www.disccataladelany.cat. Els 7 més votats s'afegiran als 3 discos escollits per la crítica musical com els millors de l'any i tancaran la llista dels 10 finalistes.

La fase final es farà de l'1 al 15 de febrer. Consisteix també en una votació popular a través del web www.disccataladelany.cat. Es comptabilitzarà un vot per persona i haurà d'escollir-ne un entre els 10 finalistes. El finalista amb més vots obtindrà el premi "Disc Català de l'Any".

El seguiment del premi es fa a través del programa "Catalunya Exprés" de Ràdio 4 que s'emet tots els dissabtes de 17h a 20h de la tarda, que dirigeix i presenta Joan Arenyes.

El premi s'atorgarà al guanyador en una 'festa concert' oberta a tothom per invitació que es farà el 27 de febrer a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Un premi històricUn premi històric

El premi "Disc Català de l'Any" de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa "Cançons al vent" i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rosell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts i Txarango.

L'última edició la va guanyar el grup Els Catarres amb el seu disc "Postals".

RTVE

anterior siguiente