Enlaces accesibilidad
Diumenge 18 de gener a les 12.30 per La 2

Aquesta setmana a "Tinc Una Idea" parlem de ciència catalana a Harvard

  • Són creadors de les empreses Starlab i Neuroelèctrics, referents mundials en ciències aplicades a l'espai i neurociència
  • El nou museu del Disseny de Barcelona

Per
Museu del Disseny
Museu del Disseny

"Tinc una idea", el programa de TVE Catalunya que recull el testimoni de persones emprenedores, està dirigit per Miquel Peralta. S’emet els dissabtes a les 12.30h per La 2 i en redifusió el mateix diumenge a les 19.30h pel Canal 24 H

www.facebook.com/tincunaidea http://twitter.com/tincunaidea_tve

Aquesta setmana tenim dos reportatges molt interessants. Un sobre el matrimoni Ana Maiques i Giulio Ruffini, fundadors de les empreses Starlab i Neuroelectrics. Es tracta de dues empreses, amb seu a Barcelona, que són referent internacional en investigació i desenvolupament en ciència aplicada a l'espai i neurociència. I visitarem el nou Museu del Disseny al barri de les Glòries de Barcelona. El Museu, totalment reformat, reunifica les col·leccions de quatre antics museus barcelonins.

CIÈNCIA CATALANA A HARVARD

El matrimoni Ana Maiques i Giulio Ruffini són fundadors de les empreses Starlab i Neuroelectrics. Es tracta de dues empreses, amb seu a Barcelona, que són referent internacional en investigació i desenvolupament, especialment en els àmbits de la ciència aplicada a l’espai i en la neurociència. En aquest darrer cas han creat un neuroestimulador que pal·lia les malalties cerebrals i que es fa servir, entre altres centres, a l’Institut Guttmann. En el reportatge veiem com funciona. Starlab s’ha convertit en un referent i és objecte d’estudi, per exemple, a l’IESE. Ana Maiques, cofundadora de Starlab i Neuroelectrics ens explica: "Tenim un equip molt potent i que treballa a Barcelona i que creu en el que fa. Fan tot el procés d’investigació i recerca i també la part més comercial".

UN NOU MUSEU PER AL DISSENY

Des del passat 14 de desembre Barcelona té un nou museu: el Museu del Disseny, ubicat al Disseny Hub Barcelona, al barri de Glòries. El nou museu reuneix les col.leccions de quatre antics museus de la ciutat: el de la Indumentària, el de Ceràmica, el de les Arts Gràfiques i el de les Arts Decoratives. Hi podem trobar des d'una peça de vidre del Segle IV abans de Crist fins a un vestit de la temporada 2014-2015.

Com bé explica Pilar Vélez, directora del centre: "La gent que vingui al nou museu del Disseny de Barcelona veurà una selecció del nostre patrimoni. Hi ha més de 70 mil objectes amb un nou discurs museològic".

RTVE

anterior siguiente