Enlaces accesibilidad
Diumenge 4 de gener a les 12:00h a La 2

TVE Catalunya emet el documental "Jo vull ser emprenedor"

  • El documental acompanya als participants del projecte Imagine en la seva visita a algunes de les grans empreses de Silicon Valley

Per
premsa---logo-tve-cat

La 2 emet "Jo vull ser emprenedor", un documental centrat en l'emprenedoria i el projecte Imagine Silicon Valley.

El Silicon Valley a Califòrnia és un dels centres tecnològics més innovadors del món. Hi tenen la seu algunes de les empreses més importants com Google, Waze i la multinacional HP. Un equip de televisió ha acompanyat els participants del projecte barceloní Imagine en la seva visita a algunes d'aquestes grans empreses. Qui són els seus líders? Com treballen? Quines són les darreres novetats tecnològiques?

A Palo Alto, els també anomenats dreamers han visitat la multinacional tecnològica Hewlett Packard (HP). Allà els ha aconsellat Enrique Lorente, un valencià que en 20 anys ha passat de becari a vicepresident de HP: "És molt important que estiguis treballant en alguna cosa que t'agradi. Si alguna cosa t'agrada, les possibilitats que la facis molt bé són molt més altes".

Qui també ha volgut explicar la seva experiència als participants de l'Imagine és Dídac Lee, un emprenedor fill de pares xinesos que és avui dia directiu del Barça. Dídac Lee explica: "No s'ha de confondre l'ofici per l'impossible. Les coses que valen la pena a la vida són molt difícils, sinó tothom les faria".

El projecte Imagine Silicon Valley

Es tracta d'un concurs d'emprenedoria i creativitat que es duu a terme a Silicon Valley. Durant un mes, els 12 escollits han treballat per desenvolupar 4 projectes innovadors. L'objectiu és que quan aquests joves emprenedors puguin aplicar tot el que han après en qualsevol altre projecte. Una de les participants, Francesca Gabetti, reflexiona: "Com a dreamers tenim una responsabilitat que és la de fer veure que sí és possible. I no solament somiant nosaltres, sinó també permetent que altres somiïn i s'ho creguin".

RTVE

anterior siguiente