Enlaces accesibilidad
Dijous 18 de desembre a partir de les 00:30h a La 1

La recuperació a prova aquest Nadal, a"El Debat de La 1"

  • Cristina Puig entrevista el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, de Fira de Barcelona i de Freixenet, Josep Lluís Bonet

Per
Cristina Puig
Cristina Puig

"El Debat de la 1" s'emet aquest dijous, a la mitjanit, per La 1 de TVE. Presentat per Cristina Puig i dirigit per Esteve Crespo.

Aquest dijous "El Debat de la 1" analitza si aquest Nadal el comerç deixarà enrere set anys de crisi i per tant, serà un indicador de la recuperació econòmica. El sector preveu un augment de les vendes en aquesta campanya.

Dijous Cristina Puig entrevista el president de la Cambra de Comerç d'Espanya, de Fira de Barcelona i de Freixenet, Josep Lluís Bonet. Amb ell analitza l'actual moment econòmic i el context polític.

També plantejarem la pregunta de si aquest Nadal el comerç ens permetrà visualitzar la sortida de la crisi al secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, i al director del Centre de Reempresa de Catalunya,  Albert Colomer. El debat s’ampliarà amb el director adjunt d'Expansión,  Martí Saballs; el subdirector i cap d'economia de La Vanguardia, Manel Pérez; i la cap d'economia d'El Periódico de Catalunya, Olga Grau.

Amb ells debatrem sobre la pugna legal pels horaris comercials i quan es pot obrir i quan no. El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana d'horaris comercials i l'ha suspès temporalment.

A la ciutat de la Barcelona, Ajuntament i comerciants concentraran l'any vinent els diumenges oberts durant el Nadal, a la vista de que l'opció triada aquest any, fent-los coincidir amb algunes fires, no ha acabat de ser satisfactòria.

Un altre aspecte que abordarem és el tancament de comerços emblemàtics amb la fi de la moratòria de la llei d'arrendaments urbans aquest mes. Parlarem amb el president de l'associació d'establiments emblemàtics, Josep M. Roig.

RTVE

anterior siguiente