Enlaces accesibilidad
Diumenge 23 de novembre, a les 11:15 hores a La 2

La història de les motocicletes, al programa "Moments"

  • Raül Díaz presenta el programa des del Museu de la Moto de Barcelona acompanyat pel seu director, Estanislau Soler

Per
Raül Díaz al Museu de la Moto de Barcelona
Raül Díaz al Museu de la Moto de Barcelona

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz. El programa s’emet els diumenges a les 11:15 hores a La 2

Aquest diumenge “Moments” viatja en moto. El motociclisme va aixecar passions a Catalunya cap a principis del segle XX, i és que després de Roma, Barcelona és la ciutat amb més motos per habitant de tot Europa i disposa d’una llarga tradició sobre les dues rodes. El programa també entrevista a Estanislau Soler, director del Museo de la Moto de Barcelona

Aquesta afició a les motos es pot veure reflectida en un museu dedicat exclusivament a la motocicleta, encapçalat per Estanislau Soler i ubicat al carrer de la Palla 10, al barri gòtic de Barcelona. El museu ocupa els baixos de l’antic convent de Sant Felip Neri, situat en una de les places més emblemàtics del casc antic de la ciutat.

El museu va nèixer al 2011 amb l’objectiu de difondre la cultura de la moto en tots els seus aspectes. Raül Díaz visita la col.lecció permanent i les sales d’exposicions temporals acompanyat pel seu director, Estanislau Soler.

“Moments” explica a través de les imatges com van arribar les primeres motos a Catalunya i els començaments de les curses a Montjuïc, que són avui en dia tot un mite del passat, però que gràcies als arxius de TVE s’han pogut fer ressorgir els records de molts antics pilots.

RTVE

anterior siguiente