Enlaces accesibilidad
Diumenge 21 de setembre a les 12.00 hores a La 2

El Grup Tragaluz de Rosa Esteva, al programa "Històries de taula i llit"

  • Els restaurants Mordisco, Tragaluz i Roca Moo de l'hotel Omm formen part del Grup de Rosa Esteva
  • El dissenyador Javier Mariscal recorda com era el Mordisco

Per
historiesdetaulaillit grupotragaluz 10

"Històries de taula i llit" se centra en els hotels, fondes i restaurants de Catalunya que tenen una llarga trajectòria transmesa de generació en generació; llocs entranyables amb ànima pròpia i amb 'històries' per explicar. El programa està dirigit per Soledad Gomis i té com a realitzadora a Pepa Pérez.

Aquesta setmana "Històries de taula i llit" té com a protagonista a Rosa Esteva, fundadora i propietària del Grup Tragaluz, format per restaurants tan emblemàtics a Barcelona, com el Mordisco, Tragaluz i el resturant de l’hotel Omm.

L'any 1987, a una cantonada del Passeig de Gràcia de Barcelona, va aparèixer un lloc peculiar: el Mordisco. Tenia una gran barra compartida, on es servien amanides i entrepans fets al moment. Al front hi era Rosa Esteva. S’acabava de separar, tenia quatre fills i cap experiència, i volia un lloc on una dona pogués menjar sola. La idea va quallar i el lloc es va convertir en punt de trobada de dissenyadors i artistes. El dissenyador Javier Mariscal i el propietari de Vinçon, Ferran Amat, recorden com era el Mordisco i ens ajuden en aquest perfil coral de l'empresària.

Rosa Esteva va proposar-se, llavors, crear un restaurant amb menjar més elaborat. Va triar una torreta del Passatge de la Concepció i la va obrir de dalt a baix per fer-hi entrar llum. Va ser el Tragaluz.

Els establiments on Rosa Esteva participa s'han anat multiplicant. Però n'hi ha un que porta tota sola. S'ocupa de cada detall i a totes hores… perquè casa seva és sobre l'hotel. Parlem de l'Omm. L'hotel ha aconseguit convertir-se en lloc de trobada de barcelonins i de forasters. A més, també acull el restaurant Roca Moo, dirigit pels germans Roca que compta amb una estrella Michelin. Joan Roca explica com ha estat aquesta col·laboració amb l'hotel. El personal, que participa en el retrat de Rosa Esteva, fa broma dient que mai saben per on sortirà "la jefa", perquè pot baixar directament per l'ascensor, des de casa seva, o bé entrar per la porta principal. Ho prova tot: vins, croissants, entrepans; supervisa els rams; es reuneix amb el personal; saluda als clients; decideix on penjar un nou quadre... La seva activitat està al nivell de la seva energia i de la seva passió per l'Omm: inesgotable. Perquè Rosa Esteva, confessa, vol que l'hotel quedi com un record d'ella mateixa, el testimoni públic del seu pas per la vida.

RTVE

anterior siguiente