Enlaces accesibilidad
Dijous 21 d'agost a les 18:45h a La 2

"Òpera oberta" en endinsa en el món de "La fille du régiment"

L'obra de Gaetano Donizetti es va estrena a París al Teatre de l'Opéra-Comique al 1840

Per
premsa---anna-cler-nova

"Òpera oberta" és el programa de TVE Catalunya que acosta els telespectadors al món de l'òpera, està presentat per Anna Cler des del Gran Teatre del Liceu.

Aquesta setmana "Òpera oberta" ens apropa a l'òpera "La fille du régiment" protagonitzada per Marie, una noia òrfena recollida pel 21è regiment de les tropes napoleòniques.

"La fille du régiment" és una òpera de l'italià Gaetano Donizetti, que s'inclou dins del gènere opéra-comique, es va estrenar al Teatre de l'Opéra-Comique de París al 1840. És una obra bassada en el text francès de Saint-Georges i Bayard.

El gènere d'opéra-comique és un espectacle sentimental, proper al vodevil, que barrejava diàlegs parlats amb números musicals tancats.

L'obra se centra en Marie una noia òrfena recollida pel 21è regiment de les tropes napoleòniques. Els soldats adopten a la noia com a filla i cantinera. Marie s'enamora de Tonio, però la noia no es casarà amb ningú que no pertanyi al regiment. Contribuiex a complicar l'embolic l'aparició de la marquesa de Berkenfield, una noble rural de la zona que afirma que Marie és una antiga neboda perduda.

El llibret de Saint-Goerges i Bayard exalta el regiment, la bandera i l'estat francès, par això a partir del 1840 i fins a la Gran Guerra cada 14 de juliol, festa nacional de França, es representava arreu del país. I la tornada de Marie "Salut à la France", que tanca la òpera, va esdevenir una mena de segon himne nacional.

RTVE

anterior siguiente