Enlaces accesibilidad
Dijous 21 d'agost a les 19:15h a La 2

"Entre Vinyes" mostra els vins de Tarragona

A més, la sommelier Meritxell Falgueras explica com es fa l'anàlisi visual dels vins

Per
Vinyes de la DO Tarragona
Vinyes de la DO Tarragona

En aquest capítol "Entre Vinyes" proposa un passeig per la Denominació d'Origen Tarragona amb els cellers De Muller, Helga Harbig, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç i Vinya Janine. El programa comptarà amb el president de la D.O. Tarragona, Lluís Grogues.

"Entre Vinyes" mostra la Denominació d'Origen Tarragona que ocupa una de les zones vitivinícoles més extenses de Catalunya. S'estén per les terres del Camp de Tarragona, un sector del Priorat i una àrea de la comarca de la Ribera d'Ebre, un territori ple d'història vinculat a la cultura del vi des de fa més de 2.000 anys. La seva proximitat a les rutes marítimes fenícies va afavorir que fos de les primeres zones a la Península en cultivar la vinya.

Entre les seves soques, hi predomina el raïm blanc, amb varietats tradicionals, a les que s'han afegit d'altres de foranies, però també trobem rosats i negres tan joves com de criança. Aquesta diversitat geogràfica i climatològica del territori conforma la versatilitat dels vins que produeixen els seus cellers i cooperatives.

L'equip del programa visita el Celler De Muller, un dels més destacats d'aquesta D.O. per la seva tradició i per ser nomenat proveïdor pontifici, des de Pius X fins a Joan XXIII. Actualment, produeix una variada gamma de vins, entre ells destaquen els seus vins de Missa.

La sommelier Meritxell Falgueras explica com es fa l'anàlisi visual dels vins i comenta les característiques dels vins elaborats a la D.O. Tarragona.

D'altra banda, la propietària del Celler Helga Harbig mostra com s'elaboren els vins ecològics.

Una altra visita és el Celler Vinícola de Nulles, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell: un espectacular edifici modernista convertit en cooperativa que s'ha adaptat als nous temps. El celler també ofereix la "Vinitcultura", una activitat enoturística que té lloc per la nit on els seus participants faran una cata a cegues i intentaran endevinar quins plats estan menjant i quins vins estan bevent.

L'equip del programa parla amb Lluís Grogues, president de la D.O. Tarragona, sobre la tradició i el present dels vins produïts en aquest consell regulador.

"Entre Vinyes" proposa una altra activitat d'enoturisme anomenada "Walk & Wine" que el Celler Mas Vicenç ofereix als seus visitants. Es tracta d'una passejada en grup entre les vinyes del celler com si es tractés d'una marxa nòrdica. Els seus participants realitzen una parada a mig camí per fer un tast a una era on maridaran un plat de la zona amb un vi del mateix celler.

El Celler Vinya Janine proposa una original activitat, consistent en una passejada en carro fins arribar a les vinyes on s'expliquen les diferents varietats de raïm que hi conreen.

I per acabar, el punt gastronòmic del programa: la preparació del plat de conill desossat amb picada, maridat amb un vi de la D.O. Tarragona.

RTVE

anterior siguiente