Enlaces accesibilidad
Diumenge 20 de juliol a les 12:30h a La 2

Infusions amb voluntat social, la moda dels cupcakes i xiringuitos que es reinventen aquesta setmana a "Tinc una idea"

  • Teterum, tès i infusions amb voluntat social
  • La moda dels cupcakes i les galetes decorades
  • Els xiringuitos de Barcelona es reinventen

Per
teterum-5

"Tinc una idea" és un programa dirigit per Miquel Peralta, que recull el testimoni de persones emprenedores.

www.rtve.es/tincunaidea

Aquesta setmana coneixerem el cas de la Patricia, una dona nascuda a Suècia i enamorada de Barcelona que ha creat una petita empresa que ven tès i infusions a domicili. També ens n’adonarem que cada vegada hi ha més botigues que ofereixen originals galetes decorades o els ja famosos cupcakes, una llaminadura que ve dels Estats Units. I per acabar explicarem que la cuina d’autor també té cabuda als xiringuitos. Coneixerem el cas dels reconeguts cuiners Carles AbellánJoan Escribà.

Aquesta setmana coneixerem el cas de la Patricia, una dona nascuda a Suècia i enamorada de Barcelona. Ha creat una petita empresa que ven tes i infusions a domicili. El projecte de Teterum acaba de guanyar el Premi Empresa Social 2014.  "Una de les coses que uneix més les persones de tot el món és el te”, assegura la Patricia, “el te representa tota una tradició, basada en la meditació, la tranquil·litat i la conversa i a Barcelona s’està generalitzant actualment". Teterum també destaca per la voluntat d’integració social, ja que seus treballadors que hi col·laboren tenen algun tipus de discapacitat.

També parlarem de la rebosteria creativa que està de moda. Cada vegada hi ha més botigues que ofereixen originals galetes decorades o els ja famosos cupcakes, una llaminadura que ve dels Estats Units. Al programa d’avui coneixerem dues empreses d’aquí, que han sabut elaborar i vendre aquests dolços. Carlota Rodés, cofundadora de les galetes Carlota’s, diu que en l’origen de la seva empresa hi havia la voluntat de conciliar la vida familiar amb la laboral.

Caro Cocuzza, cofundadora de Lolita Bakery, ens explica que l’afició cap a la rebosteria creativa li ve de tota la vida ja que sempre li ha agradat. Una altra de les sòcies de Lolita BakeryMarti Skolak explica: "La dificultat o el que més ens va costar al començament va ser introduir el producte en sí mateix ja que era una cosa bastant nova i s’havia d’informar molt al client. Calia explicar el concepte de negoci".

I per acabar volem plantejar-vos aquestes preguntes: Què costa obrir un xiringuito a la platja? Qui els lloga? N’hi ha que tinguin cuina creativa o d’autor? Hem anat a la platja per saber-ne més. Josep Carbonell és un dels pioners dels xiringuitos de Barcelona, ja fa 14 anys que va veure que aquest negoci tenia futur. La cuina d’autor també hi té cabuda als xiringuitos, coneixerem el cas dels reconeguts cuiners Carles Abellán i Joan Escribà. Les concessions d’aquests espais les dóna l’Ajuntament de Barcelona, que calcula que el negoci de les guinguetes pot arribar a moure entre 5 i 8 milions d’euros cada temporada.

RTVE

anterior siguiente